Siri en tennis.

Siri weet alles van tennis en golf: zo krijg je allerlei sportinformatie van Siri

Siri kan informatie geven over allerlei sporten, zoals golf, tennis, basketbal, honkbal en hockey. In deze tip lees je voor welke sporten Siri de uitslagen, standen en spelersinformatie kan opvragen.

Siri weet (bijna) alles van sport

Siri weet veel van voetbal, maar er zijn ook allerlei andere sporten waar Siri je meer over kan vertellen. Siri weet bijvoorbeeld alles over basketbal, honkbal en ook golf en tennis. Van speelschema’s tot informatie over specifieke spelers, in deze tip leggen we uit hoe Siri je op de hoogte houdt van je favoriete sporten.

Siri en sport

Siri kan vragen beantwoorden over verschillende sporten. Momenteel kent Siri de speelschema’s, standen en spelersinformatie van zeven verschillende sporten. Het gaat dan om onderstaande sporten:

  • Voetbal: Eredivisie, Italiaanse Serie A, Engelse Premier League, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Duitse Bundesliga
  • Basketbal: NCAA, NBA, WNBA
  • Honkbal: MLB
  • American Football: NCAA Football, NFL
  • Hockey: NHL
  • Tennis: Wimbledon, Australian Open, US Open
  • Golf: PGA

Wil je weten wat Siri van voetbal weet, dan vind je in onderstaande tip meer informatie over de populairste sport van Nederland.

Je kunt Siri vragen stellen over sport op de volgende apparaten: iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en HomePod.

Sport: speelschema’s en uitslagen

Wil je van Siri weten hoe het speelschema van een basketbaltoernooi eruit ziet, vraag dan simpelweg welke basketbalwedstrijden er morgen gespeeld gaan worden. Siri geeft vervolgens een overzicht van de wedstrijden van de NBA. Je kunt ook vragen welke wedstrijden een bepaald team binnenkort moet spelen in een specifiek toernooi. Je kunt vervolgens door het speelschema scrollen om meer te bekijken.

Speelschema's voor sport aan Siri.

Tennis: spelersinformatie opvragen

Behalve informatie opvragen over toernooien of teams, kun je ook spelersinformatie opvragen. Dit werkt mogelijk niet bij alle sporten, dus het is een kwestie van proberen om te kijken of Siri het antwoord weet. Vraag bijvoorbeeld aan Siri “Waar speelt Frenkie de Jong” en Siri geeft vervolgens het antwoord. Je krijgt daarbij ook allerlei extra informatie, bijvoorbeeld zijn lengte, gewicht en geboortedatum. Ook de positie in het team wordt in sommige gevallen gegeven, mocht die info bij Siri bekend zijn.

Siri weet alles over sporters.

Problemen met Siri en sport oplossen
De Nederlandse versie van Siri kan soms moeite hebben met het herkennen van namen van teams, toernooien en spelers. Omdat het vaak om Engelse namen gaat, kan het gebeuren dat Siri je niet goed verstaat. In dat geval kun je de herkende tekst aanpassen door erop te tikken. Je kunt dan handmatig het commando aanpassen met het toetsenbord, waarna Siri alsnog het goede antwoord geeft.

Correctie in vraag over sport aan Siri.

Je kunt ook de getypte versie van Siri instellen. Hiermee hoef je vragen nooit hardop uit te spreken, maar moet je altijd alles intypen. Dat geldt dan dus ook voor al je andere vragen die je aan Siri wil stellen. Deze optie pas je aan via de instellingen. Het is helaas niet mogelijk om snel te wisselen tussen een getypte en gesproken versie van Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen Siri, sport