Nederlandse Siri weet van voetbal in iOS 10.

Voetbaluitslagen opvragen met Siri

Siri weet alles over voetbal. Vraag naar de uitslag van voetbalwedstrijden, de stand van de Eredivisie, spelersinformatie of andere voetbalstatistieken.

Siri heeft verstand van voetbal. De Nederlandse versie van Siri kan antwoord geven op allerlei vragen over voetbal, zoals uitslagen, waar een bepaalde voetballer speelt en wat de stand is in de Eredivisie. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Nederlandse Siri weet van voetbal in iOS 10.

Voetbalvragen voor Siri

Je kunt Siri allerlei voetbalvragen stellen. De meest voor de hand liggende vragen zijn de stand van de Eredivisie of de topscorers van een specifieke club.

Voetbaluitslagen opvragen Siri
De acreenshots in dit artikel tonen uitslagen van het seizoen 2017-2018.

Wil je weten hoe jouw favoriete voetbalclub heeft gespeeld? Dan stel je aan Siri een passende vraag, zoals de uitslag van een bepaald duel. Siri zegt welk team heeft gewonnen, wat de uitslag was en wie de doelpunten heeft gemaakt. Bij alle teams krijg je de clublogo’s te zien en het stadion waar de wedstrijd heeft plaatsgevonden.

Voetbalstanden opvragen met Siri

Je kunt echter ook vragen bij welke club Arjen Robben bijvoorbeeld speelt. Siri geeft niet alleen de huidige club weer, maar ook de gebruikelijke positie van de speler. Ook de geboortedatum, geboorteplaats, lengte, gewicht en voetbalstatistieken geeft Siri als je hem een vraag stelt over een bepaalde speler.

Voetbalvragen stellen aan Siri

Siri kan echter ook omgaan met buitenlands voetbal, want je kunt bijvoorbeeld vragen wanneer de laatste wedstrijd van Barcelona was. Siri weet zelfs wie er van een bepaald team de meeste gele kaarten gekregen heeft, terwijl ook de opstelling van bijvoorbeeld het Belgisch voetbalelftal bekend is. Als je Siri vraagt over de stand van het tennistoernooi Wimbledon, dan geeft de assistent eerlijk toe geen verstand te hebben van tennis.

Tik je op het vraagteken links onderin het scherm en vervolgens op Sport, dan krijg je allerlei voorbeeldvragen te zien over uitslagen, speelschema’s en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen eredivisie, Siri, voetbal