Apple Watch voor sporten

Zo kun je de weergave van workout-data op de Apple Watch aanpassen

Op de Apple Watch met watchOS 3 kun je zelf bepalen welke workout-data je op het scherm ziet. Deze tip legt uit hoe je dit aanpast, afhankelijk van het type sport of workout.

Met de Workout-app op de Apple Watch kun je tijdens het sporten zien wat je hartslag en je tempo is. Je hebt verschillende mogelijkheden om deze Workout-data aan te passen, zodat je tijdens het sporten precies de data ziet die jij nodig hebt om te presteren. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Apple Watch Series 2 gedragen door een fietser

Workout-data op je Apple Watch

In het verleden kreeg je in de Workout-app op de Apple Watch één data-item te zien, bijvoorbeeld alleen de verstreken tijd (zie afbeelding links). Wilde je meer data zien, dan moest je zijwaarts swipen of aan de digitale kroon draaien.

Sinds watchOS 3 heb je meer mogelijkheden om alle workout-data in één oogopslag te zien (zie afbeelding rechts). Je bepaalt zelf wat je wilt zien tijdens een workout. Dat kan verschillen per sport. Zo wil je tijdens het hardlopen wel je hartslag zien, maar tijdens het wandelen bijvoorbeeld niet. Hieronder lees je hoe je dit instelt.

Apple Watch: workout-data bekijken

Er zijn tegenwoordig twee mogelijkheden om je workout-data te bekijken: Meerdere metingen of Eén meting. Zo snel je het in:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Blader omlaag naar Work-out > Work-outweergave.
  3. Kies Meerdere metingen of Eén meting.

Workout data aanpassen

Kies je één meting, dan zul je steeds aan de kroon moeten draaien. Voordeel van deze instelling is wel dat je snel de juiste waarde ziet. Je hoeft niet op het scherm te zoeken naar de waarde die je wilt weten. Tijdens het sporten kan dat handig zijn, omdat het je aandacht niet afleidt van onnodige details. Het hangt dan ook van je persoonlijke voorkeur af welke instelling het best bij jou past.

Welke workout-data wil je zien?

Kies je voor de weergave van meerdere metingen, dan kun je zelf aangeven welke data je wilt zien. Voor elke sport (wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen) kun je zelf aangeven welke informatie er op het scherm te zien moet zijn. Dit pas je als volgt aan:

  1. Kies volgens bovenstaande stappen voor Meerdere metingen.
  2. Tik op de workout die je wilt aanpassen, bijvoorbeeld Buiten hardlopen.
  3. Tik rechtsboven op Wijzig.
  4. Sleep de items naar de gewenste plek. Met de groene en rode knoppen kun je items toevoegen aan de lijst en weer verwijderen.

Workout data wijzigen

Je zult zien dat er bij sommige sporten veel meer opties zijn dan bij andere. Zo kun je bij roeien alleen kiezen voor tijdsduur, actieve calorieën, totale calorieën en hartslag. Bij hardlopen en wandelen kun je ook het gemiddelde tempo, de afstand en het huidige tempo zien. Er passen maximaal vijf items op het scherm, die je in elke gewenste volgorde kunt zetten.

Afstanden wijzigen van kilometer naar mijl
Wil je de gebruikte eenheden wijzigen, bijvoorbeeld van kilometer naar mijl of van meters naar yards, dan doe je dat in de Gezondheid-app op je iPhone. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Gezondheid-app.
  2. Blader naar de gewenste eenheid, bijvoorbeeld Zewmafstand.

Workout-eenheden wijzigen

  1. Tik op Eenheid en kies de gewenste afstand, bijvoorbeeld yard.

Workout-eenheden wijzigen bij zwemmen

Bij niet alle eenheden is het mogelijk om te wijzigen. Zo kun je het aantal zwemslagen alleen tellen in aantal slagen. Ook kun je de zwemafstand niet meten in het aantal zwembadbaantjes of iets dergelijks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, sport, workout