Siri appondersteuning op de iPhone.

Zo zie je welke apps samenwerken met Siri

Siri kan vanaf iOS 10 samenwerken met apps uit de App Store. Maar hoe zie je welke apps werken met Siri? In dit artikel leggen we dat uit en lees je ook hoe je Siri met apps activeert.

Sinds iOS 10 kan Siri samenwerken met apps uit de App Store. Wil je weten welke apps op jouw iPhone en iPad samenwerken met Siri, dan kun je dat snel en eenvoudig zien. Ook vertellen we je hoe je Siri voor apps inschakelt vanuit de instellingen van iOS.

Siri appondersteuning op de iPhone.

Apps die met Siri samenwerken inschakelen en bekijken

In iOS 10 kun je Siri ook gebruiken met apps van derden. Maar niet elke ontwikkelaar kan zomaar zijn of haar app laten samenwerken met de slimme assistent. Alleen apps van bepaalde categorieën zijn door Apple toegestaan om met Siri gebruikt te worden. Het gaat om apps uit de volgende categorieën:

  • Chatapps (zoals WhatsApp en Telegram)
  • Foto-apps (zoals Canva en Shutterstock)
  • Betaalapps (zoals ING Bankieren, PayPal en Tikkie)
  • Belapps (zoals Skype en Viber)
  • Workoutapps (zoals Nike+ Run Club en Runtastic)
  • Liftapps (zoals Uber en Lyft)

Om te zien welke apps op jouw toestel al samenwerken met Siri, ga je naar de Siri-instellingen. Je schakelt hier ook elke individuele app voor Siri in of uit:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Siri.
  3. Scroll naar onderen en kies voor Appondersteuning.
  4. Hier zie je een lijst van alle apps op jouw toestel die samenwerken met Siri. Zet de apps aan of uit.

Siri appondersteuning instellen en bekijken.

Je kunt ook rechtstreeks aan Siri vragen om via een app handelingen uit te voeren. Als de schakelaar bij deze desbetreffende app bij Siri-instellingen niet aan staat, kan Siri dat ook direct voor je doen. Zie hiervoor bovenstaande voorbeeld. Je hoeft dan dus niet zelf de schakelaar bij de Siri-instellingen in te schakelen, omdat Siri dit automatisch voor je doet.

Siri-apps bekijken in de App Store

Behalve van de reeds geïnstalleerde apps, kun je ook in de App Store zien welke apps gebruikmaken van Siri. Gebruik de zoekfunctie in de App Store en tik daar Siri in. In de zoekresultaten zie je vervolgens apps waarbij het woordje Siri voorkomt in de omschrijving. Controleer of de app daadwerkelijk Siri ondersteunt door in de app-pagina te kijken en naar onderen te scrollen. Bij het kopje Ondersteunt staat vervolgens de ondersteuning voor Siri aangegeven.

Siri appondersteuning bekijken in de App Store.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie Apps
Onderwerp siri