SOS-noodmelding op de Apple Watch gebruiken.

Paniek! Zo werkt SOS Noodmelding op de Apple Watch

Met de SOS-noodmelding functie van de Apple Watch kun je snel de hulpdiensten inschakelen en je ingestelde contacten op de hoogte brengen zodra je in een panieksituatie verkeert.

Wat is SOS Noodmelding?

De Apple Watch heeft een functie genaamd SOS Noodmelding. Hiermee kun je in geval van nood snel met 112 bellen en je SOS-contactpersonen op de hoogte brengen van je situatie. In deze tip lees je hoe SOS-noodmelding op de Apple Watch werkt.

SOS-noodmelding op de Apple Watch gebruiken.

112 bellen via SOS-noodmelding Apple Watch

De knop voor de SOS-noodmelding vind je zodra je de zijknop op de Apple Watch ingedrukt houdt. Hier verschijnt dan een schuifknop waarmee je direct 112 kunt bereiken. Dit werkt ook als je in het buitenland bent: zodra je bijvoorbeeld in Amerika bent, wordt automatisch 911 ingeschakeld. Je kunt ook automatisch 112 bellen door de zijknop ingedrukt te houden, mits je dit ingesteld hebt in de Watch-app op je iPhone.

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Kies in Mijn Watch voor Algemeen > SOS-noodmelding.
  3. Zet de schakelaar Bel alarmnummer automatisch aan om snel met 112 te bellen door de zijknop lang genoeg ingedrukt te houden. Een harde pieptoon bevestigt dat je 112 gaat bellen.

SOS-noodmelding op de Apple Watch.

Als je deze schakelaar uit hebt staan, moet je handmatig de schuifknop bij SOS-noodmelding bedienen nadat je lang op de zijknop gedrukt hebt.

Je kunt ook contactpersonen instellen die op de hoogte gebracht worden van het gevaar. Zodra je een 112-gesprek ophangt of het gesprek afgelopen is, verschijnt automatisch een teller in beeld die aftelt tot het moment dat een vooraf ingesteld contact op de hoogte gebracht wordt van jouw panieksituatie.

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Kies voor Mijn Watch en selecteer Algemeen > SOS-noodmelding.
  3. tik op Open Gezondheid. Je wordt direct naar de Gezondheid-app gebracht waar je de SOS-contactpersonen in kunt stellen.

Contactpersonen instellen voor SOS-noodmelding.

De ingestelde contactpersonen krijgen dan automatisch een bericht dat jij de hulpdiensten op de hoogte gebracht hebt. Ook wordt je huidige locatie meegestuurd. In een beperkte periode daarna ontvangen je ingestelde contactpersonen meldingen zodra je van locatie verandert. Hierdoor weten ze altijd waar je bent en wat de situatie is. Dit werkt ook als je Locatievoorzieningen standaard uitgeschakeld hebt. Zodra je de SOS-functie gebruikt, wordt Locatievoorzieningen voor beperkte tijd automatisch aangezet.

SOS Noodmelding video

Apple maakte ook een reclamefilmpje over de SOS Noodmelding op de Apple Watch.

De SOS-contactpersonen die je in de Gezondheid-app instelt, werken ook voor SOS-noodmelding op de iPhone. Bovendien werkt het activeren van SOS-noodmelding op de iPhone net even anders en zijn er andere instellingen. Meer over hoe je dat instelt, lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen apple watch, noodmeldingen, noodsituaties
Device Apple Watch
Software watchOS 3, watchOS 4