Memoji met duim naar beneden.

Memoji-stickers helemaal uitschakelen of verbergen: zo doe je dat

Je kunt Memoji-stickers verwijderen, mocht je deze vervelend vinden en ze niet gebruiken. Wil je ze toch achter de hand houden, dan kun je de Memoji-stickers ook verbergen. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet.

Memoji-stickers verwijderen of verbergen van toetsenbord

Je kunt op je iPhone gebruikmaken van zogeheten Memoji-stickers. Deze stickers kunnen leuk zijn om te sturen, en je kunt de gezichtjes helemaal zelf instellen. Op je emoji-toetsenbord vind je ze aan de linkerkant. Je kunt ze verbergen, maar wil je ze helemaal verwijderen? Dat kan ook. Je zult dan ook niet meer per ongeluk stuiten op de stickers.

Memoji-stickers uitschakelen doe je zo

Om de Memoji-stickers te verwijderen van je toetsenbord heb je minimaal iOS 13.3 nodig. In eerdere versies van iOS kun je de stickers slechts verbergen, maar niet van het toetsenbord verwijderen. Volg onderstaande stappen om de Memoji-stickers te verwijderen van je emoji-toetsenbord:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Scroll naar beneden en kies Toetsenbord.
  4. Schakel helemaal onderin Memoji-stickers uit (grijs).

Memoji Stickers verwijderen
Zo zie je de stickers, en zo niet meer.

Je kunt nu nog wel gewoon de Memoji-stickers-app blijven gebruiken in iMessage. Alleen op je emoji-toetsenbord zul je ze niet meer tegenkomen. Je kan dan dus geen Memoji-stickers meer in WhatsApp of andere chatapps gebruiken. Besluit je later dat je de stickers wel wil kunnen zien vanaf je emoji-toetsenbord, volg dan bovenstaande stappen opnieuw en zet de schakelaar weer op groen. Overigens gaan er bij dit hele proces geen stickers verloren. Je schakelt ze alleen uit voor het toetsenbord.

Memoji-stickers verbergen

Je hoeft de stickers niet helemaal te verwijderen. Als je ze niet standaard wil zien, maar ze wel achter de hand wil houden, kun je daarvoor kiezen. Bovendien is het heel simpel te regelen. Volg deze stappen:

  1. Open het emoji-toetsenbord in een app die Memoji ondersteunt (zoals iMessage en WhatsApp).
  2. Tik op het kleine klokje. De stickers springen nu uit.

Bekijk ook

Zo gebruik je Memoji Stickers op iPhone en iPad

Je kunt naast Animoji en Memoji ook Memoji Stickers gebruiken. Dit zijn zoals de naam al zegt stickers die je kunt sturen naar contacten. Je hoeft niet iedere keer een pose aan te nemen. Stuur eens een leuke sticker van jezelf met AirPods, bijvoorbeeld!

Als je de stickers vanaf je toetsenbord weer wil zien kun je nogmaals op het klokje tikken of helemaal naar rechts vegen. Op deze manier blijven de stickers verborgen zolang je niet weer op het klokje tikt. Het voordeel van deze methode is dat de stickers niet de hele tijd in beeld zijn, maar wel binnen handbereik zijn als je ze nodig hebt.

Het uitschakelen of verbergen geldt naast de stickers van Memoji ook voor de Animoji-stickers. De Animoji zijn poppetjes van bekende emoji, zoals het aapje, de drol of de leeuw, maar dan in verschillende gezichtsuitdrukkingen. Op iPhones en iPad met TrueDepth-camera bewegen de Animoji en Memoji ook mee met je hoofd en eigen gezichtsuitdrukking. Alles weten over Animoji? Check ons aparte artikel!

Bekijk ook

Animoji: alles wat je wilt weten over Apple's pratende emoji

Alles over Animoji en Memoji: wat kun je ermee, welke varianten zijn er en hoe zit het met animoji karaoke? In deze uitleg lopen we alle aspecten langs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Memoji

Een Memoji is een zelfgemaakte emoji, die op jou lijkt. Je kunt zelf huidskleur, haar en andere persoonlijke kenmerken kiezen. Het lijkt op Apple's Animoji, de pratende emoji die eruit zien als een app, hond of robot en die je ook in een iMessage-gesprek kunt versturen. Hieronder lees je al onze belangrijke tips over Memoji.

Memoji