Siri-wijzerplaat

Zo kun je de Siri-wijzerplaat aanpassen op de Apple Watch

De Siri-wijzerplaat op de Apple Watch kun je aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Kies zelf de items op de wijzerplaat en de gegevensbronnen van de informatiekaarten die in beeld verschijnen. Deze tip legt uit hoe je dat kunt doen.

In watchOS 4 zit een nieuwe wijzerplaat: de Siri-wijzerplaat. Deze geeft je snel toegang tot Siri en toont je allerlei informatie. Krijg je informatie te zien waar je niet op zit te wachten? Dan kun je met de stappen in deze tip de wijzerplaat aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de gegevensbronnen kiezen en aangeven wat er op de wijzerplaat moet verschijnen. Deze tip legt het uit.

Siri-wijzerplaat

De Siri-wijzerplaat

De Siri-wijzerplaat toont het weer, de tijdstippen voor zonsopkomst en -ondergang, muziek en workouts. De wijzerplaat bevat ook begroetingen en herinneringen om te ademhalen, waar misschien niet iedereen op zit te wachten. Vandaar dat we hieronder uitleggen hoe je het kunt aanpassen.

Siri-wijzerplaat voor Series 3

In feite bestaat de Siri-wijzerplaat uit meerdere onderdelen. Links- en rechtsboven zie je een Siri-knopje en de datum. Dit zijn twee secties die je kunt wijzigen. Je kunt er bijvoorbeeld een snelkoppeling neerzetten naar je favoriete app, zoals Overcast of Runkeeper. Daaronder zie je een soort informatiekaarten, die telkens wisselen qua inhoud. Wia de gegevensbronnen kun je regelen welke informatie op de kaarten verschijnt. Dit kan het weerbericht zijn, maar ook knoppen om de muziek te bedienen.

De Siri-wijzerplaat haalt informatie uit 14 verschillende bronnen. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en je activiteiten krijg je de info te zien. Eerst leggen we uit hoe je de Siri-wijzerplaat op de Apple Watch zelf kunt aanpassen. Daarna lees je hoe je de gegevensbronnen aanpast op de iPhone.

Siri-wijzerplaat aanpassen op de Apple Watch

Om de twee items bovenin het scherm te vullen kun je terecht op de Apple Watch zelf:

  1. Blader naar de Siri-wijzerplaat, als je die nog niet in beeld had.
  2. Druk hard op het scherm om de wijzerplaat aan te passen.
  3. Tik op de knop Pas aan.
  4. Draai aan de Digital Crown om het item linksboven aan te passen. Standaard staat hier een snelkoppeling naar Siri.
  5. Draai nogmaals aan de Digital Crown om het item rechtsboven aan te passen. Standaard staat hier de datum.

Apple Watch: Siri-wijzerplaat aanpassen

Siri-wijzerplaat aanpassen op de iPhone

Op de iPhone heb je veel meer mogelijkheden om de items op de wijzerplaat aan te passen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Watch-app op je iPhone en ga naar het tabblad Mijn Watch.
  2. Blader bij de wijzerplaten naar de Siri-wijzerplaat en tik erop.

Siri-wijzerplaat aanpassen

  1. Bij Linksboven en Rechtsboven kun je de eerder genoemde twee items bovenin het scherm aanpassen (dus de Siri-snelkoppeling en datum).
  2. Verder naar beneden kun je met de schakelaars aangeven welke informatie je op de kaarten wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld Aandelen en Ademhaling uitschakelen als je daarin niet geïnteresseerd bent.

Siri-wijzerplaat aanpassen

Je hebt keuze uit een hoop items, zoals batterij, agenda, Zoek mijn vrienden, Mail, hartslag, Kaarten, maanfasen, Music, Herinneringen, Stopwatch en dergelijke.

Siri-wijzerplaat gebruiken

Je kunt de Siri-wijzerplaat gewoon bekijken tijdens het doen van je dagelijkse dingen. Maar wist je dat je er ook doorheen kunt bladeren? Draai aan de Digital Crown en je bladert door de informatiekaarten. Blader je terug, dan krijg je recente kaarten te zien en informatie die voor de hele dag geldt, bijvoorbeeld de hoogste en laagste gemeten temperatuur van de dag. Blader je omhoog, dan krijg je de kaarten voor morgen te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, siri, wijzerplaat
Device Apple Watch
Software watchOS 4, watchOS 5