Gebruikte iPhone

Automatisch formulieren invullen in Safari op iPhone, iPad en Mac

Safari kan automatisch formulieren invullen op iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je snel informatie invoeren bij online shoppen en dergelijke.

Formulieren automatisch invullen

Safari kan automatisch formulieren invullen, zoals naam- en adresgegevens, wachtwoorden, e-mailadressen en creditcards. Daardoor kun je veel sneller een formulier invullen. Deze tip legt uit hoe je het gebruikt.

Formulieren invullen op iPhone en iPad

Safari kan al sinds iOS 3.0 formulieren invullen. Het handige daarvan is dat je bepaalde informatie zoals je straatnaam en postcode maar één keer hoeft in te vullen. Daarna gebeurt het automatisch. Om de functie te gebruiken zul je wel moeten aangeven welke informatie Safari mag gebruiken. In een aparte tip bespreken we hoe je creditcardinformatie opslaat in iCloud Sleutelhanger, zodat je deze informatie ook maar eenmalig hoeft in te voeren. Je kunt echter veel meer informatie laten invullen op formulieren.

Naam, adres en woonplaats invullen

Naam, adres en woonplaats zijn gegevens die je vaak moet invullen als je een online bestelling plaatst. Safari moet dan natuurlijk wel weten welk adres je wilt gebruiken.

Hiervoor moet je je eigen gegevens aanwijzen in het adresboek op je iDevice.

  1. Ga naar de Instellingen-app op de iPhone of iPad
  2. Tik op Safari > Vul automatisch in.
  3. Tik op Mijn info en kies jezelf in de lijst met contactpersonen.

Hiervoor moet je dus wel een adres van jezelf in het adresboek van de iPhone of iPad hebben staan.

Formulieren automatisch invullen

De volgende keer dat een formulier op een website om je gegevens vraagt, kun je die dus automatisch laten invullen. Je kunt op dit scherm ook aangeven dat je creditcards en wachtwoorden automatisch wilt invullen. Hoe je wachtwoorden in iCloud Sleutelhanger bewaart lees je in een aparte tip:

Formulieren automatisch invullen op de Mac

Ook in Safari op de Mac kun je contactgegevens automatisch invullen. Safari haalt deze gegevens uit de Contacten-app. Het kan dus ook gaan om contactinformatie van anderen dan jijzelf.

Zo werkt het invullen van gegevens vanuit Contacten:

  1. Tik de beginletters van een naam uit Contacten om de gegevens van die contactpersoon automatisch in te vullen.
  2. Als je van een contactpersoon meer dan één (e-mail)adres, telefoonnummer of ander soort contactgegeven hebt, kunt je kiezen uit het thuis- of werkadres of een ander adres dat op de contactkaart staat.
  3. Wil je niet dat de gegevens automatisch worden ingevuld, dan negeer je de suggesties die Safari geeft en tik je gewoon door.

Het aanpassen van de instellingen voor automatisch formulieren invullen vind je op de Mac bij Safari > Voorkeuren > Formulieren. De optie Andere formulieren heeft betrekking op gegevens die je in formulieren op webpagina’s invoert. Safari kan ook deze gegevens bewaren en automatisch invullen als je de pagina opnieuw bezoekt.

Klik op Wijzig om formuliergegevens die je voor bepaalde website hebt bewaard, weer te geven of te verwijderen.

Gebruikte iPhone

Apps om formulieren te ondertekenen

Met de stappen hierboven kun je alleen simpele informatie zoals straatnaam en postcode invullen. Zoek je een app om uitgebreidere formulieren in te vullen en te ondertekenen, dan ben je beter af met een losse app zoals Adobe Acrobat Fill & Sign DC, Adobe Reader, Adobe Sign (dit zijn allemaal losse apps) en SignEasy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Internet
Onderwerpen formulier, safari