siri nederlands hand

Afspraken beheren met Siri op de iPhone

Siri kan de afspraken in je agenda beheren op iPhone en iPad. Lees alles over afspraken maken, verplaatsen en verwijderen met Siri.

Siri kan als persoonlijk assistent afspraken in de agenda beheren op je iPhone of iPad. Dat is enorm handig wanneer je in de auto zit en handsfree wat dingen voor je werk wilt regelen. Je kunt Siri vragen welke afspraken je hebt, nieuwe afspraken in de agenda zetten en afspraken verplaatsen of verwijderen. In dit artikel leggen we de verschillende agendafuncties van Siri uit.

Afspraken opvragen met Siri

Siri agenda afspraken vandaagMet de vraag ‘Heb ik afspraken vandaag?’ (of: ‘Heb ik afspraken deze week?’, ‘Heb ik afspraken deze maand?’, etc.) gaat Siri controleren welke afspraken er momenteel in jouw agenda staan. Als je vraagt wat de eerstvolgende afspraak is, vertelt Siri bovendien hoe laat deze begint. Vraag je echter ‘Lees mijn volgende afspraken voor’ dan krijg je te horen welke komende afspraken in je agenda staan. Je moet dus specifieke vragen stellen als je wilt dat Siri iets voorleest. De afspraken krijg je ook te zien op het scherm, maar dat is niet handig als je bijvoorbeeld Siri handsfree in de auto bedient.

Afspraak maken met Siri

Siri Agenda inplannenAls je tegen Siri zegt: ‘Zet afspraak in mijn agenda’ of ‘Zet vergadering in mijn agenda’, dan kun je een heel simpele afspraak in de agenda van de iPhone zetten. Siri zal vragen hoe laat je deze afspraak wilt inplannen.

Overigens kun je ook iets specifieker zijn, zoals ‘Vergadering in Amsterdam’ of ‘Afspraak met Bas’. Ook kun je alle informatie in één keer uitspreken: ‘Zet vergadering met Bas in Amsterdam om 16:00 in mijn agenda’. Dat begrijpt Siri ook en de locatie-informatie, de datum en de genodigde zullen aan de afspraak worden toegevoegd. Als je de afspraak creëert, krijgt de genodigde bovendien automatisch een uitnodiging. Het is echter vrij lastig om een agenda-item een specifieke naam te geven. Gelukkig kun je agenda-items achteraf altijd handmatig aanpassen.

Afspraak verplaatsen met Siri

Siri Agenda afspraken verzettenMet dit commando kun je afspraken met Siri verzetten in je agenda. Wil je alles met stembediening doen? Dan is het handiger om eerst specifiek te vragen naar de volgende afspraak. Daarmee selecteer je de afspraak en als je vraagt om hem te verzetten naar bijvoorbeeld 19:00, dan weet Siri meteen wat je bedoelt en voert de handeling uit.

Agenda-afspraken verwijderen met Siri

Siri Agenda afspraak verwijderenHiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als bij het verzetten van afspraken: je kunt vragen om een afspraak te verwijderen en Siri laat die optie voor verschillende afspraken meteen op het scherm zien. De stembediening van Siri kan echter maar één afspraak tegelijkertijd verwijderen.

Zit je in de auto of gebruik je Siri met de koptelefoon-bediening? Dan is het handig om iets specifieker in je commando. Als je bijvoorbeeld weet dat je om 19:00 één afspraak hebt, kun je vragen ‘Verwijder mijn afspraak om 19:00’. Daarna heeft Siri alleen maar een bevestiging nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen activity, afspraken, siri