restaurant-apps-iphone-ipad

Restaurants zoeken met Siri

Siri, de persoonlijke assistent van je iPhone en iPad, kan informatie over restaurants opzoeken en de weg wijzen. iCulture legt uit hoe deze functie werkt.

Siri, de persoonlijke assistent van je iPhone, iPad, Apple Watch en Mac, kan informatie over restaurants opzoeken en de weg wijzen. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar een sushirestaurant of een route starten van een specifieke locatie. iCulture legt uit hoe dit werkt.

Siri zoekt restaurants.
Siri, de persoonlijke assistent op Apple-apparaten, kun je allerlei dingen laten regelen. Dat is erg gemakkelijk, want dan hoef je zelf niet handmatig te zoeken via Safari of de Kaarten-App. Zo kan Siri restaurants voor je zoeken, informatie daarover tonen en je de weg er naartoe wijzen. In deze tip leggen we uit hoe je restrauntinformatie opvraagt met Siri via bijvoorbeeld je iPhone.

Restaurants zoeken met Siri

Siri kan op verschillende manieren zoeken naar restaurants. Als je tegen Siri zegt: ‘ik zoek een restaurant’, dan laat de persoonlijke assistent de meest dichtstbijzijnde restaurants zien. De zoekactie werkt op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac.

Siri kan zoeken naar restaurants.

Zoek je een restaurantketen zoals McDonald’s? Dan kun je ook daar specifiek naar vragen. Maar je kunt ook tegen Siri dingen zeggen zoals ‘Ik heb trek in sushi’ voor allerlei Japanse restaurants in de buurt. Hiermee zoek je niet alleen specifiek op onderwerp, maar rangschikt Siri ook de zoekresultaten op basis van de waarderingen op Yelp en TripAdvisor. Het aardige hiervan is dat Siri ook vertelt hoe goed het beste restaurant is beoordeeld, indien die informatie beschikbaar is.

In de Engelse versie van Siri kun je uitgebreide informatie bekijken van een restaurant en zelfs een tafel reserveren. Dat kan de Nederlandse versie helaas niet: als je naar een restaurant vraagt, krijg je de routebeschrijving te zien en eventueel de score van TripAdvisor of Yelp. Voor de rest kan je in Siri niet zoveel; je moet op het resultaat of de kaart tikken om informatie of een routebeschrijving te openen.

Routebeschrijving naar het restaurant met Siri

Als je weet hoe een restaurant weet, dan kun je Siri ook direct om een routebeschrijving vragen. Siri rekent meteen de route voor je uit en start de turn-by-turn navigatie die je naar het juiste adres leidt. Als je niet duidelijk genoeg bent, krijg je een lijstje met de verschillende resultaten en kun je uitkiezen naar welk adres je wilt worden geleid. Voor de routebeschrijving wordt gebruikgemaakt van de standaard Kaarten-app.

Siri restaurants zoeken op naam en met route.

In ons uitgebreide Siri-dossier lees je nog veel meer over de slimme assistent en wat er allemaal mogelijk is, zoals het bedienen van je huis of het maken van berekeningen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerp siri