restaurant-apps-iphone-ipad

Restaurants zoeken met Siri en ernaartoe navigeren

Zin in pizza?
De persoonlijke assistent Siri kan informatie over restaurants opzoeken en de weg ernaartoe wijzen. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar een pizzeria of een route starten naar een specifieke locatie. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Eenvoudig restaurants zoeken

Siri kan allerlei dingen voor je regelen. Dat is erg gemakkelijk, want dan hoef je zelf niet te zoeken via Safari of de Kaarten-app. Zo kan Siri restaurants voor je zoeken, informatie daarover tonen en je de weg er naartoe wijzen. In deze tip leggen we uit hoe je restaurantinformatie opvraagt met Siri via bijvoorbeeld je iPhone.

Horeca en restaurant zoeken met Siri

Siri kan op verschillende manieren zoeken naar restaurants. Als je tegen Siri zegt: ‘ik zoek een restaurant’, dan laat de persoonlijke assistent de dichtstbijzijnde gelegenheden zien. Daarbij wordt dan geen rekening gehouden met een specifiek soort restaurant. De zoekactie werkt op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac.

Restaurant zoeken met Siri op iPhone

Zoek je een restaurantketen zoals McDonald’s? Dan kun je ook daar specifiek naar vragen. Maar je kunt ook tegen Siri dingen zeggen zoals ‘Ik heb trek in pizza’ voor allerlei pizzeria’s in de buurt. Hiermee zoek je niet alleen specifiek op onderwerp, maar rangschikt Siri ook de zoekresultaten op basis van de waarderingen op Yelp en TripAdvisor. Ook zie je beoordelingen van Apple Kaarten gebruikers. Het aardige hiervan is dat Siri ook vertelt hoe goed het beste restaurant is beoordeeld, indien die informatie beschikbaar is.

Bekijk ook

Zo werkt het beoordelen van locaties en plaatsen in Apple Kaarten

Om Apple Kaarten beter te maken, kun je plaatsen en locaties beoordelen als je er geweest bent. Ook kun je eigen foto's toevoegen als je die hebt. In deze tip laten we je zien hoe dit werkt, hoe je je beoordeling aan past en meer.

Routebeschrijving naar restaurants met Siri

Als je weet hoe een restaurant weet, dan kun je ook direct om een routebeschrijving vragen. Siri rekent meteen de route voor je uit en start de stap-voor-stap navigatie die je naar het juiste adres leidt. Als je niet duidelijk genoeg bent voor siri, krijg je een lijstje met de verschillende resultaten en kun je uitkiezen naar welk adres je wilt worden geleid. Voor de routebeschrijving wordt gebruikgemaakt van Apple Kaarten.

Horeca zoeken en navigeren met Siri en Apple Kaarten

Wist je dat je ook direct een tafeltje kunt reserveren met Siri? Hoe je dat doet lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Zo kun je restaurants reserveren met Apple Kaarten en Siri

Met Apple Kaarten en Siri is het mogelijk in Nederland restaurants te reserveren. Je geeft een zoekopdracht en je kunt meteen doorgaan met het boeken van je tafeltje. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri