Siri-toetscombinatie op de Mac

Zo kun je Siri activeren met een toetscombinatie op de Mac

Voor Siri op de Mac kun je een toetscombinatie gebruiken. Deze tip legt uit welke standaard opties er zijn en hoe je een eigen toetscombinatie instelt.

macOS Siri-icoonDe digitale assistent Siri is vanaf macOS Sierra ook op de Mac te gebruiken. Je kunt het op meerdere manieren activeren: door op de Siri-iconen in de menubalk en dock te klikken of door een spraakcommando te maken. We bespreken hier een alternatieve manier, namelijk het activeren van Siri met een toetscombinatie.

Ben je gewend om vaak toetscombinaties te gebruiken, dan is dit een snellere manier dan het aanklikken van een icoontje. Standaard activeer je Siri door de Command-knop en de spatiebalk gelijktijdig ingedrukt te houden. Maar je kunt ook een andere toetscombinatie kiezen.

Siri op de Mac met toetscombinatie

Je kunt met deze stappen een toetscombinatie voor Siri instellen:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Siri.
  2. Bij het onderdeel Toetscombinatie zie je een aantal opties, zoals Cmd+spatie, Option+spatie en Fn-spatie. Kies de optie Pas aan om een eigen toetscombinatie te maken.
  3. Voer de gewenste toetscombinatie in en je bent klaar.

Siri-toetscombinatie op de Mac

Bij het invoeren van je eigen toetscombinatie is het slim om iets te kiezen dat je gemakkelijk kunt onthouden en waarbij je geen bestaande snelkoppeling overschrijft.

Nu je een toetscombinatie hebt ingesteld voor Siri kun je de Siri-iconen verwijderen uit de menubalk en het dock, want die heb je niet meer nodig.

Wil je meer weten over Siri op de Mac, dan hebben we daar een aparte tip over:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Mac
Onderwerpen siri, toetscombinaties