Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Siri lichtbol

Zo kun je Siri activeren met een toetscombinatie op de Mac

Voor Siri op de Mac kun je een toetscombinatie gebruiken. Deze tip legt uit welke standaard opties er zijn en hoe je een eigen toetscombinatie instelt.

Siri op de Mac activeren met toetscombinatie

De digitale assistent Siri is ook op de Mac te gebruiken. Je kunt het op meerdere manieren activeren: door op de Siri-iconen in de menubalk en dock te klikken of door een spraakcommando te maken. We bespreken hier een alternatieve manier, namelijk het activeren van Siri met een Mac toetscombinatie. Ben je gewend om vaak toetscombinaties te gebruiken, dan is dit een snellere manier dan het aanklikken van een icoontje. Bovendien scheelt dit ruimte in je menubalk. Standaard activeer je Siri door de Command-knop en de spatiebalk gelijktijdig ingedrukt te houden. Maar je kunt ook een andere toetscombinatie kiezen.

Siri op de Mac activeren

Je kunt met deze stappen een toetscombinatie voor Siri op de Mac instellen:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Siri (macOS Monterey en ouder) of naar Systeeminstellingen > Siri en Spotlight (macOS Ventura en nieuwer).
  2. Bij het onderdeel Toetscombinatie zie je een aantal opties, namelijk Houd Command + Spatie ingedrukt, Houd Option + Spatie ingedrukt en Druk op Fn (Function) + Spatie. Kies één van de geboden opties of klik op de optie Pas aan om een eigen toetscombinatie te maken.
  3. Voer de gewenste toetscombinatie in en je bent klaar.

Siri Mac toetscombinatie instellen

Bij het invoeren van je eigen toetscombinatie is het slim om iets te kiezen dat je gemakkelijk kunt onthouden en waarbij je geen bestaande snelkoppeling overschrijft. Kies dus iets unieks, maar maak het ook niet te ingewikkeld. Een combinatie van twee toetsen is het meest logisch.

Nu je een toetscombinatie hebt ingesteld voor Siri kun je de Siri-iconen verwijderen uit de menubalk en het dock, want die heb je niet meer nodig.

Bekijk ook

Zo verwijder je het Siri-icoon uit je menubalk en dock van je Mac

Als je Siri op de Mac wilt gebruiken kun je dat snel doen door op het icoontje in je dock of menubalk te klikken. Maar als je Siri toch niet gebruikt kun je de icoontjes gemakkelijk weghalen. Ze zitten dan niet meer in de weg. We leggen in deze tip uit hoe het werkt.

Wil je meer weten over Siri op de Mac, dan moet je zeker onze aparte tip daarover lezen. Daarin leggen we je de mogelijkheden van Siri op de Mac uit, want je kan meer met de assistent dan je misschien denkt.

Bekijk ook

Siri op de Mac: dit zijn de functies en zo gebruik je het (maar niet voor alles)

In deze tip lees je hoe je Siri op de Mac gebruikt en meer uit deze spraakassistent haalt. De functies verschillen soms van de iPhone en iPad.

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri