Siri logo

Zo kun je Siri activeren met een toetscombinatie op de Mac

Voor Siri op de Mac kun je een toetscombinatie gebruiken. Deze tip legt uit welke standaard opties er zijn en hoe je een eigen toetscombinatie instelt.

Siri op de Mac activeren met toetscombinatie

De digitale assistent Siri is sinds macOS Sierra ook op de Mac te gebruiken. Je kunt het op meerdere manieren activeren: door op de Siri-iconen in de menubalk en dock te klikken of door een spraakcommando te maken. We bespreken hier een alternatieve manier, namelijk het activeren van Siri met een toetscombinatie. Ben je gewend om vaak toetscombinaties te gebruiken, dan is dit een snellere manier dan het aanklikken van een icoontje. Standaard activeer je Siri door de Command-knop en de spatiebalk gelijktijdig ingedrukt te houden. Maar je kunt ook een andere toetscombinatie kiezen.

Siri op de Mac activeren

Je kunt met deze stappen een toetscombinatie voor Siri instellen:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Siri.
  2. Bij het onderdeel Toetscombinatie zie je een aantal opties, zoals Cmd+spatie, Option+spatie en Fn-spatie. Kies de optie Pas aan om een eigen toetscombinatie te maken.
  3. Voer de gewenste toetscombinatie in en je bent klaar.

Siri op Mac activeren

Bij het invoeren van je eigen toetscombinatie is het slim om iets te kiezen dat je gemakkelijk kunt onthouden en waarbij je geen bestaande snelkoppeling overschrijft.

Nu je een toetscombinatie hebt ingesteld voor Siri kun je de Siri-iconen verwijderen uit de menubalk en het dock, want die heb je niet meer nodig.

Bekijk ook

Zo verwijder je het Siri-icoon uit je menubalk en dock van je Mac

Als je Siri op de Mac wilt gebruiken kun je dat snel doen door op het icoontje in je dock of menubalk te klikken. Maar als je Siri toch niet gebruikt kun je de icoontjes gemakkelijk weghalen. Ze zitten dan niet meer in de weg. We leggen in deze tip uit hoe het werkt.

Wil je meer weten over Siri op de Mac, dan hebben we daar een aparte tip over:

Bekijk ook

Zo gebruik je Siri op de Mac

In deze tip lees je hoe je Siri op de Mac gebruikt en meer uit deze spraakassistent haalt. De functies verschillen soms van de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!