Apps opruimen op de iPhone.

Zo kun je apps automatisch van je iPhone of iPad verwijderen in iOS 11

Sinds iOS 11 is het mogelijk om apps automatisch te verwijderen, zonder dat de bijbehorende gegevens verloren gaan. In deze tip lees je hoe je apps automatisch verwijdert, zodat je makkelijk ruimte vrij kunt maken.

Apps opruimen op de iPhone.
Als je opslagruimte op je iPhone of iPad beperkt is, dan kun je ervoor zorgen dat er ruimte vrijgemaakt wordt door apps automatisch te verwijderen. Hierdoor wordt de app zelf verwijderd, maar blijven de gegevens uit de app behouden. In deze tip lees je hoe je dit automatisch instelt en hoe je het handmatig doet.

Apps automatisch verwijderen

Door apps automatisch te verwijderen, zorg je ervoor dat je niet meer zonder opslagruimte komt te zitten. Maak je echter geen zorgen dat iOS plotseling je favoriete apps van je toestel gooit, want alleen de apps die je een tijd niet hebt gebruikt worden van je toestel verwijderd. Bovendien gaat het alleen om de app zelf die verwijderd wordt: de gegevens van de bijbehorende app worden nog gewoon op je toestel bewaard. Bovendien blijft het appicoontje van de verwijderde app op je beginscherm staan, maar dan met een klein wolkje ervoor. Dit geeft aan dat de app zelf verwijderd is, maar dat de gegevens nog wel op je toestel staan. Hieronder zie je hoe je zo’n app eenvoudig kunt herkennen.

Opgeruimde app op beginscherm van je iPhone.

Je kunt je iPhone of iPad zo instellen dat apps die je niet veel meer gebruikt, automatisch op deze manier verwijderd worden. Doe hiervoor het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor iTunes en App Stores.
  3. Zorg ervoor dat je bovenaan ingelogd bent met een Apple ID.
  4. Scrol naar onderen en zet de schakelaar bij Ruim apps op aan.

Als je een automatisch opgeruimde app weer opnieuw wil installeren, hoef je alleen maar op het appicoontje met het wolkje te tikken. Let er wel op dat dit alleen kan als de app nog steeds in de App Store staat.

Apps automatisch verwijderen en opruimen.

Behalve dat je apps automatisch kunt opruimen, kan dit ook handmatig. Dat is dus wat anders dan apps compleet verwijderen. Om alleen de app zelf te verwijderen en de gegevens te behouden, volg je deze stappen:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Algemeen > iPhone opslag.
  3. Onderaan zie je een lijst van alle geïnstalleerde apps. Selecteer de app waarvan je alleen de app zelf wil verwijderen, maar de gegevens wil behouden.
  4. Tik vervolgens op de optie Ruim op om alleen de app zelf te verwijderen, maar de gegevens te behouden. Bovenaan zie je hoeveel ruimte de app en de gegevens apart innemen.

Ook als je meer dan voldoende opslagruimte hebt kan dit een interessante feature zijn. Zo kan je eenvoudiger uitzoeken welke apps je niet gebruikt en behoud je alleen de apps die je echt nodig hebt. In een andere tip lees je meerdere manieren hoe je apps verwijdert van je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apps, ios 11
Software iOS 11