Netflix voor kinderen

Zo beperk je Netflix-gebruik van kinderen op 5 manieren

Netflix heeft diverse functies voor kinderen en hun ouders. Met een kinderslot voorkom je dat kinderen enge series kunnen kijken, je kunt gericht bepaalde titels blokkeren en je ziet duidelijk als een film bijvoorbeeld geweld bevat. Natuurlijk kun je ook gewoon een kinderaccount aanmaken. In dit artikel lopen we de mogelijkheden langs.

Netflix voor kinderen

Heb jij kinderen? Dan zul je gemerkt hebben dat Netflix behoorlijk verslavend voor ze kan zijn. Voor je het weet blijven kinderen urenlang op de bank hangen en kijken ze de ene aflevering naar de andere. Of iets waar kinderen ook gek op zijn: steeds terugspoelen om dat ene geliefde fragment terug te zien. Waar je je misschien ook zorgen over maakt is of sommige (gewelddadige) series wel geschikt voor kinderen zijn. Gelukkig kun je er iets aan doen met de volgende maatregelen:

#1 Netflix kinderslot met pincode

Netflix maakt het gemakkelijker om bepaalde series en films af te schermen voor kinderen. Als beheerder van het account kun je een pincode instellen en aangeven welke leeftijdsgrens gepast is. Je kunt kiezen uit vier niveau’s: Peuters & kleuters, Oudere kinderen, Tieners en Volwassenen. Dit hangt samen met de leeftijdgrenzen die hiervoor gehanteerd worden, namelijk tot 6 jaar, van 6-9 jaar, 12+ en 16+. Als de pincode is uitgeschakeld is alle content beschikbaar zonder pincode.

Bij gebruik van de pincode zal een gebruiker eerst de 4-cijferige code moeten invoeren voordat je naar films kunt kijken die bijvoorbeeld 12+ zijn. De code geldt voor alle gebruikers op hetzelfde account.

Netflix kinderslot pincode

Het Netflix kinderslot is te vinden in het instellingenmenu: ga op de desktop naar je persoonlijke account, klik rechtsboven op het omlaag wijzende pijltje en klik vervolgens op Account. De instellingen voor ouderlijk toezicht vind je vervolgens op de plek waar je het verwacht: achter het linkje Ouderlijk toezicht. Je zult eerst het wachtwoord van je account moeten invoeren om de instellingen voor ouderlijk toezicht te wijzigen.

Netflix pincode

Zoek je een algemeen tijdslot voor kinderen, dan lees je er meer over in onderstaande tip:

#2 Specifieke films en series blokkeren

Heeft iedereen het in de klas over die ene, gewelddadige serie? Of is er een film waarin thema’s worden besproken die je kinderen beter niet kunnen zien? Elke ouder heeft andere maatstaven welke Netflix-content geschikt is voor kinderen van een bepaalde leeftijd. En bovendien wil je als ouder misschien rekening houden met bestaande angsten van een kind, zoals angst voor spinnen of clowns. Om te voorkomen dat je kind met dergelijke films geconfronteerd wordt kun je exact aangeven welke films verboden terrein zijn. Deze functie wordt in 2018 nog uitgerold, dus het kan in jouw account nog niet zichtbaar zijn.

Je vult dit ook op bovenstaand scherm in. Als je eenmaal een pincode hebt ingevuld kun je in een zoekvak allerlei titels van films intikken en aangeven dat je deze specifiek wilt blokkeren.

#3 Automatisch afspelen voorkomen

Een andere maatregel die je kunt nemen is zorgen dat niet automatisch de volgende aflevering wordt afgespeeld. Dat voorkomt dat je kinderen na elke aflevering maar blijven hangen en daardoor niet meer aan hun huiswerk of aan spelen toe komen.

#4 Leeftijdswaarschuwing bij aanvang

Netflix toont bij aanvang van een film of serie voortaan duidelijk voor welke leeftijdsgroep deze geschikt is. Je ziet daardoor sneller of er geweld te zien is en of er gevloekt wordt. Deze info was altijd al beschikbaar, maar niet zo heel duidelijk. Je moest er zelf naar op zoek gaan. Door het duidelijker bij aanvang te tonen weet je precies wat je kunt verwachten, zodat je niet in verlegenheid komt als er een jonger gezinslid meekijkt.

Enge films op Netflix

#5 Maak een kindaccount

Deze kende je natuurlijk al. Een van de makkelijkste manieren om je kind te beschermen is om een apart kindaccount aan te maken. Binnen een Netflix-account kun je meerdere gebruikersaccounts maken en bij het kiezen van de naam geef je aan dat het om een kind gaat. Alle content voor 12+ wordt voor dit account geblokkeerd. Je zult dus een volwassenenaccount moeten gebruiken als je je kind toch naar een enge film wilt laten kijken.

Netflix kinderaccount

Meer tips over Netflix vind je hieronder:

Bekijk ons complete overzicht iPhone tips. Met honderden tips voor iPhone bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorieën Apps, Video
Onderwerpen kinderen, netflix