Kind met iPad

Tijdslot voor kinderen instellen op iPhone en iPad

Met een tijdslot voorkom je dat kinderen urenlang op de iPad of iPhone kunnen spelen. Deze tip legt uit hoe je een dergelijk tijdslot en een tijdslimiet instelt voor kinderen, zodat ze een bepaalde tijd gebruik mogen maken van een toestel.

Tijdslot op de iPad: wat is het?

Je wilt kinderen met de iPad laten spelen, maar niet uren achter elkaar. Gelukkig kun je een tijdslot instellen op de iPhone en iPad, zodat kinderen een vooraf ingestelde tijdsperiode kunnen spelen. Het is een van de functies op het gebied van ouderlijk toezicht, die Apple je biedt om je kinderen te beschermen. In iOS 12 zitten dankzij Schermtijd nog meer opties om het iPhone-gebruik van kinderen te beperken, maar in deze tip gaat het over de functies die je in iOS 11 vindt.


Met Begeleide toegang kun je zorgen dat kinderen niet de hele iPhone of iPad kunnen doorzoeken, maar alleen toegang hebben tot één spelletje of app. Wil je ook instellen hoe lang ze mogen spelen, dan kan dat door het instellen van een tijdslot. Je kunt kinderen een paar minuten tot een paar uur toegang geven tot de iPhone of iPad. Daarna stopt het vanzelf.

Kind met iPad

Tijdslot instellen voor iPad en iPhone

Om het tijdslot te kunnen gebruiken zul je eerst de activeringsknop moeten instellen. Dit is de knop waarmee je Begeleide toegang en de bijbehorende functies zoals het tijdslot kunt activeren.

Zo kun je het tijdslot instellen:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid > Begeleide toegang en schakel deze functie in.
  3. Geef bij Tijdslot aan welk geluidje je wilt horen als de tijdsperiode voorbij is. Je kunt ook aangeven dat er een gesproken tekst moet klinken.
  4. Zet de schakelaar bij Activeringsknop aan.

Tijdslot instellen iPad en iPhone

Tijdslimiet instellen op iPad en iPhone

Nadat je dit hebt ingesteld moet je Begeleide toegang activeren.

Zo kun je een tijdslimiet instellen:

  1. Ga naar het gewenste spelletje of de kinderapp.
  2. Druk driemaal op de activeringsknop. Op de iPhone X is dit de zijknop, op alle andere toestellen is dit de thuisknop, oftewel de ronde knop onder het scherm.
  3. Tik linksonder op Opties.
  4. Tik op Tijdslimiet. Je kunt nu een tijdsperiode tussen 1 minuut en 23:59 uur instellen.
  5. Druk op Gereed en vervolgens op Start om de tijdsklok te starten.

Tijdslot instellen op iPad en iPhone

De tijd gaat nu in. Alleen de persoon die de pincode kent, kan de instellingen omzeilen en weer uitschakelen, dus zorg dat het kind niet op de hoogte is van de pincode. Die pincode kan trouwens afwijkend zijn van de normale pincode die je op de iPad of iPhone gebruikt. Op toestellen met Touch ID of Face ID kun je ook gebruik maken van deze alternatieve toegangsmethoden.

Zodra de tijd bijna om is krijgt het kind een waarschuwing. De iPhone of iPad is dan niet meer te gebruiken en je kunt alleen verder door de pincode in te voeren.

Bekijk ons complete iPad tipsoverzicht. Met honderden iPad tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!