Netflix-logo

Zo gebruik je je Netflix-account met meerdere mensen

Met profielen kun je je Netflix-account met meerdere mensen uit hetzelfde gezin gebruiken. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Je Netflix-account mag op een onbeperkt aantal apparaten gebruikt worden. De enige beperking is dat je afhankelijk van het gekozen abonnement op 2 tot 4 schermen tegelijkertijd kan kijken. Zo kun je bijvoorbeeld één account met meerdere personen in hetzelfde gezin gebruiken. Netflix heeft een handige functie waarmee het delen van je account makkelijker wordt: profielen. Hiermee heeft iedereen zijn eigen kijkgeschiedenis en kijklijst met series en films. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Netflix: meerdere profielen op iOS

Netflix iOS - profielDe gratis Netflix-app voor iPhone en iPad ondersteunt meerdere profielen, maar de functie zit een beetje verstopt. Hiervoor moet je eerst naar het menu door te tikken op de drie streepjes links bovenin. Bovenin dit menu zie je welk profiel op dat moment actief is, Demo in ons geval. Tik hierop en je komt terecht in een nieuw scherm. Hier zie je welke profielen er aan jouw account gekoppeld zijn. In dit scherm kun je profielen toevoegen, bewerken en verwijderen. Let wel op dat iedereen dit kan met toegang tot jouw Netflix-account.

Netflix: meerdere profielen op iOS toevoegen

Het toevoegen van een nieuw profiel is vervolgens simpel: je tikt op ‘Profiel toevoegen‘, kiest een pictogram en geeft deze een naam. Vervolgens tik je op ‘Opslaan‘ om je nieuwe profiel op te slaan. Eventueel kun je aangeven dat dit profiel bedoeld is voor kinderen. Hiermee worden alleen films en series getoond die geschikt zijn voor kinderen. Standaard zie je altijd het volledige Netflix-aanbod.

Netflix iOS - profiel toevoegen

Netflix: meerdere profielen op andere apparaten

Profielen die je in de Netflix-app op je iPhone of iPad aanmaakt, werken op alle apparaten die dit ondersteunen. Zo kun je dezelfde profielen op je Apple TV, Smart TV of in je browser gebruiken. Daar kun je je profielen ook weer beheren en nieuwe aanmaken.

Bekijk ook ons dossier over Netflix en de andere tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie Apps
Onderwerp netflix