Today at Apple Store

iPad-apps sorteren op populariteit, leeftijd of relevantie in de App Store

In de App Store op de iPad kun je apps filteren en sorteren, bijvoorbeeld op leeftijd, populariteit, prijs of

Als je op zoek bent naar een goede iPad-app, dan kun je daarvoor de zoekfunctie gebruiken. Maar op de iPad vind je ook allerlei handige filterfuncties om precies te zoeken wat je vindt. Deze tip legt uit hoe je in de App Store op de iPad resultaten filtert op prijs, relevantie, leeftijd en meer.

iPad-apps filteren in de App Store

Voor het filteren van apps op de iPad ga je als volgt te werk:

  1. Open de App Store-app op de iPad.
  2. Voer een zoekbegrip in, bijvoorbeeld ‘fietsen’ of ‘chrome’.
  3. Op het resultatenscherm zie je linksboven de mogelijkheid om te filteren. Je kunt bijvoorbeeld alleen apps bekijken die voor de de iPad zijn geoptimaliseerd. Heb je een oudere iOS-versie, dan vind je de filteropties bovenin het scherm.
  4. Bij het onderdeel Prijs kun je filteren op gratis en betaald. Bij Relevantie kun je kiezen uit relevantie, populariteit, beoordelingen en releasedatum. Zoek je een kinderapp, dan is het filter Leeftijd erg handig.Zo vind je sneller de app die je zoekt.

iPad App Store filteren

iPad-apps filteren op populariteit en meer

Populariteit wil zeggen dat de app erg vaak gedownload is, maar dat wil niet zeggen dat het een goede app is. Daarvoor kun je beter naar de beoordeling kijken om apps te vinden die 4 of 5 sterren scoren in de App Store. Het kan daarbij ook gaan om goede, maar minder bekende apps.

In een eerdere tip hebben we uitgelegd hoe je iPhone-apps sorteert in iTunes op de desktop. Maar dit is niet meer mogelijk sinds Apple de mogelijkheid om apps te bekijken uit iTunes heeft gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie iTunes
Onderwerpen app store, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes