Today at Apple Store

iPad-apps filteren in de App Store op populariteit, leeftijd en meer

In de App Store op de iPad kun je apps filteren en sorteren, bijvoorbeeld op leeftijd, populariteit, prijs of relevantie.

Als je op zoek bent naar een goede iPad-app, dan kun je daarvoor onze wekelijkse rubriek App Gemist raadplegen of de zoekfunctie in de App Store gebruiken. Maar op de iPad vind je ook allerlei handige filter- en sorteerfuncties gebruiken om precies te vinden wat je zoekt. Deze tip legt uit hoe je in de App Store op de iPad apps filtert op prijs, relevantie, leeftijd en meer. Zoek je een kinderapp, dan is het filter Leeftijd erg handig om dat je per leeftijdsgroep kunt filteren.

iPad-apps filteren in de App Store

Voor het filteren van apps op de iPad ga je als volgt te werk:

  1. Open de App Store-app op de iPad.
  2. Voer een zoekbegrip in, bijvoorbeeld ‘fietsen’ of ‘chrome’.
  3. Op het resultatenscherm zie je linksboven de mogelijkheid om te filteren. Je kunt bijvoorbeeld alleen apps bekijken die voor de de iPad zijn geoptimaliseerd. Heb je een oudere iOS-versie, dan vind je de filteropties bovenin het scherm.
  4. Bij het onderdeel Prijs kun je filteren op gratis en betaald. Bij Relevantie kun je kiezen uit relevantie, populariteit, beoordelingen en releasedatum. Zo vind je sneller de app die je zoekt.
App Store iPad-apps filteren

iPad-apps zoeken voor kinderen

Zoek je apps die geschikt zijn voor een bepaalde leeftijdsgroep, dan kun je die ook heel gemakkelijk filteren. Kies bij Leeftijden uit de volgende opties:

  • Alle leeftijden
  • 5 jaar en jonger
  • 6 tot 8 jaar
  • 9 tot 11 jaar

Er worden alleen apps getoond die voor jouw iPad geschikt zijn. Zoek je geschikte apps voor een oudere iPad, dan hebben we daar een aparte tip over.

Bekijk ook

Geschikte apps zoeken voor je oudere iPad

Voor oudere apparaten zoals de originele iPad 1, 2, 3 en 4 zijn nog steeds apps te vinden. Wij geven enkele tips om oudere versies van apps te vinden en om te achterhalen welke recente apps nog steeds geschikt zijn voor oude iPads en oudere iOS-versies.

iPad-apps sorteren op populariteit en meer

Populariteit wil zeggen dat de app erg vaak gedownload is, maar dat wil niet zeggen dat het een goede app is. Daarvoor kun je beter naar de beoordeling kijken om apps te vinden die 4 of 5 sterren scoren in de App Store. Het kan daarbij ook gaan minder bekende apps die toch erg goed zijn.

Krijgt een app veel extreme waarderingen (1 ster tegenover 5 sterren) dan kan er sprake zijn van een scam. Dit zijn vaak apps die voor goede reviews hebben betaald, terwijl de echte gebruikers zeggen dat de app heel slecht is. Dit soort app kan je bijvoorbeeld proberen geld uit de zak te kloppen met extreem dure in-app abonnementen.

Bekijk ook

App Store-scam herkennen: trap niet in dure app-abonnementen

Hoewel Apple streng toeziet op de apps die in de App Store staan, wordt de downloadwinkel nog altijd geplaagd door zogenaamde scam apps en fleeceware. Hoe kun je deze frauduleuze apps herkennen en hoe kom je er vanaf?

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes