Zo zeg je het Netflix-abonnement voor de Apple TV op

Heb je via de Apple TV een abonnement genomen op Netflix? iCulture legt uit hoe je op ieder moment het abonnement kunt opzeggen via je Apple ID in iTunes.

Netflix Apple TVNetflix en de Apple TV zijn een gouden combi. Aangezien er in Nederland geen manier is om via iTunes naar televisieseries te kijken, gebruiken de meeste mensen een de online streamingdienst. Dat is bovendien best betaalbaar: voor slecht €9,99 per maand kun je onbeperkt kijken naar het volledige aanbod van Netflix. Niet iedereen wil daar echter aan vast zitten. Heb je een lidmaatschap voor Netflix aangevraagd op de Apple TV via je Apple ID? Dan kun je dit abonnement via iTunes stopzetten. In dit artikel leggen we uit hoe je dat aanpakt.

Het abonnement kun je niet opzeggen via de Apple TV zelf. Dat komt vooral omdat je op de Apple TV geen toegang hebt tot het klantgedeelte van de iTunes Store. Op een Mac, iPhone, of de iPad kan dit echter wel. We leggen beide methodes uit:

Opzeggen via iPhone en iPad

  1. Open de App Store-app op je iPhone.
  2. Ga naar het Vandaag, Apps of Games-scherm en tik in de App Store bovenin op je profielfoto.
  3. Voer je wachtwoord in of gebruik Touch ID en tik nogmaals op je profiel.
  4. Ga naar Abonnementen en selecteer je Netflix-abonnement. Je ziet daar tot hoe lang je abonnement loopt, maar je kunt het ook stopzetten.

App Store-abonnementen bekijken.

Opzeggen via de Mac

Je kunt ook Netflix opzeggen via de Mac:

  1. Open iTunes en ga naar de App Store of iTunes Store. In het openingsvenster van beide winkels staat altijd, rechts aan de zijkant, een balk met verschillende opties. Klik hier op ‘Account’ en vul eventueel je wachtwoord in.
  2. Nu kom je terecht in het klantgedeelte van de winkel. Scrol naar beneden en bij ‘Abonnementen’ op de knop ‘Beheer’.
  3. Netflix opzeggen mac

  4. Nu krijg je een lijst te zien van alle abonnementen die je hebt of hebt gehad via iTunes. Ga naar het Netflix-abonnement en schakel hier de optie ‘automatisch verlengen’ uit. Nadat je hebt bevestigd dat je het automatisch verlengen wilt uitschakelen, heb je het abonnement op Netflix per ommegaande opgezegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple TV
Onderwerpen abonnementen, netflix