Netflix tv-kijken

Zo voorkom je dat Netflix automatisch de volgende aflevering afspeelt

In Netflix kun je uitschakelen dat automatisch de volgende aflevering van een serie wordt gestart. Deze tip legt uit hoe je deze autoplay-functie kunt uitschakelen, zodat je niet urenlang op de bank blijft hangen of verslaafd raakt.

Hoe handig is automatisch afspelen in Netflix?

Bingewatchen met Netflix is leuk om te doen, maar het is je vast wel eens gebeurd dat je tijdens het kijken in slaap bent gevallen. Opeens blijk je een heel seizoen te hebben bekeken, terwijl jij ondertussen in diepe slaap was. Het automatisch afspelen van de volgende aflevering van een Netflix-serie kan bovendien behoorlijk verslavend zijn, waardoor je niet meer toekomt aan leuke dingen doen met je vrienden of bezig zijn met je andere hobby’s. Daarom leggen we in deze tip uit hoe je het automatisch afspelen van Netflix-afleveringen uitschakelt.

De autoplay-functie van Netflix kan handig zijn als je een complete serie wil kijken, terwijl je ziek op de bank hangt. Je hoeft niet eens de energie te hebben om je hand uit te strekken naar de afstandsbediening. Alles gaan vanzelf en de volgende aflevering van een serie verschijnt automatisch op je scherm. Dat werkt zowel op de Apple TV van Netflix als op de iPhone en iPad. Wil je dat niet, dan kun je het uitschakelen. Dit lukt echter niet via de mobiele app, dus je zult het in de browser moeten doen.

Waar vind ik de instellingen voor automatisch afspelen in Netflix?

Het uitschakelen van autoplay geldt per profiel, dus als je meerdere profielen in een huishouden hebt zul je het voor iedere persoon afzonderlijk moeten doen. Heb je kinderen, dan kan het uitschakelen van het automatisch afspelen van de volgende episode een goed idee zijn, zodat ze ook nog eens van de bank af komen om te spelen.

Zo doe je dat:

  1. Open op de desktop een browservenster en log in met je Netflix-account.
  2. Kies het profiel waarvoor je autoplay wilt uitschakelen.

Netflix-profiel kiezen

  1. Klik rechtsboven op je profielfoto en kies Account (dus niet Profielen beheren).

Netflix profiel instellingen

  1. Blader omlaag en kies Instellingen voor afspelen.

Instellingen automatisch afspelen

  1. Verwijder het vinkje bij Volgende aflevering automatisch afspelen.
  2. Klik op Opslaan.

Netflix volgende aflevering automatisch afspelen

Indien nodig herhaal je dit voor elk account. Bij profielen voor kinderen moet je eerst het kind-account selecteren en naar https://www.netflix.com/JouwAccountNaam gaan om de instellingen voor dit profiel aan te passen.

Volgende Netflix-aflevering handmatig starten

Voortaan zul je handmatig de volgende aflevering in een serie moeten starten. Als je de instelling op de desktop wijzigt zal dit ook gelden voor de Apple TV, iPhone en iPad.

We hebben nog meer handige Netflix-tips, zoals deze:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Bron Bron iDownloadblog
Categorieën Apps, Video
Onderwerp netflix