iMessage iCloud

iMessage activeren op iPhone, iPad en Mac

Via iMessage kun je gratis berichten sturen naar andere Apple-gebruikers. Maar hoe activeer je iMessage op je iPhone, iPad, iPod touch en Mac? In deze tip lees je meer.

Met iMessage kun je chatberichten met vrienden uitwisselen. Je kunt ook foto’s, video’s, audio-opnames en je locatie meesturen. Deze tip legt uit hoe je iMessage kunt activeren op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Heb je bij de ingebruikname van je iOS-apparaat al ingelogd met een Apple ID, dan is de kans groot dat iMessage al werkt. Zo niet, dan lees je in onderstaande tip hoe je iMessage activeert.

iMessage instellen op iOS

iMessage is beschikbaar op alle iOS-toestellen met iOS 5 of hoger. Neem je een nieuw iOS-apparaat voor het eerst in gebruik, dan wordt je stap voor stap door het instellingenproces geleid. Je kunt daarmee inloggen met een bestaand Apple ID of een nieuw Apple ID aanmaken. We hebben een apart artikel waarin alle mogelijkheden van Apple ID’s worden uitgelegd.

iMessage activeren op de iPhone.Na het inloggen met een Apple ID is iMessage automatisch geactiveerd, of je dat wilt of niet. Je kunt iMessage ook uitschakelen. Zodra iMessage geactiveerd is kun je berichten gaan versturen via de app Berichten, die standaard aanwezig is op je iOS-apparaat.

Mocht iMessage niet standaard aan staan, dan kun je dit achteraf nog zelf aanzetten. Ga hiervoor naar Instellingen > Berichten > iMessage. Zet hier de schakelaar aan en iMessage is nu geactiveerd. Bij Sturen en ontvangen zie je vervolgens welke gegevens gebruikt worden om een iMessage mee te sturen en te ontvangen. Een telefoonnummer heeft vaak de voorkeur, maar het is ook mogelijk om een e-mailadres in te stellen.

iMessage inschakelen op Mac

Wanneer je OS X Mountain Lion of nieuwer in gebruik neemt op een nieuwe Mac, krijg je de vraag om met een iCloud-account in te loggen. Je kunt ook een iCloud-account aanmaken. Dit account is hetzelfde als je Apple ID. Je kunt nu de Berichten-app gaan gebruiken.

Om te controleren of alles werkt ga je als volgt te werk:

  1. Start de Berichten-app op de Mac.
  2. Klik in het menu op Berichten > Voorkeuren.
  3. Ga naar het tabblad Accounts.
  4. Zorg dat het vinkje bij Schakel deze account in aanwezig is.

iMessage activeren op de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Internet
Onderwerpen activeren, imessage