Netflix: House of Cards kijken

Drie manieren om data te besparen met de Netflix-app

Met Netflix kun je op drie manieren data besparen door de videokwaliteit te verlagen, data via 4G te beperken of de films en series vooraf te downloaden. Deze tip legt alle drie mogelijkheden uit.

Films en series kijken via Netflix kost erg veel data als je onderweg bent. Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen om te zorgen dat Netflix minder data verbruikt. In deze tip leggen we uit welke drie acties je daarvoor kunt ondernemen.

Netflix: House of Cards kijken

Data besparen met Netflix

Netflix laat je films en tv-series kijken via het mobiele netwerk en Wi-Fi. Bij het kijken via het 4G-netwerk kiest Netflix de beste afweging tussen dataverbruik en beeldkwaliteit. Wil je je dataverbruik in de hand houden, dan zijn er drie manieren om te zorgen dat je met Netflix minder data verbruikt:

  1. Zorg dat je alleen via Wi-Fi kijkt
  2. Kies voor een lagere beeldkwaliteit
  3. Kijk Netflix voortaan offline

Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden.

#1 Netflix alleen via Wi-Fi kijken

Voorkom dat je überhaupt data via 4G gebruikt, door de Netflix-app zo in te stellen dat je alleen via Wi-Fi mag downloaden en streamen. Dit stel je in via het zijmenu, die je bereikt door linksboven in het scherm op het hamburgericoon te tikken. Ga naar App-instellingen en zet de schakelaar aan bij Alleen via wifi. Nu hoef je niet meer bezorgd te zijn dat je per ongeluk via je mobiele databundel kijkt.

Je kunt mobiele data voor Netflix ook blokkeren door naar Instellingen > Mobiel netwerk te gaan. Blader omlaag tot je het roodzwarte Netflix-icoontje ziet en zet de schakelaar uit.

#2 Kies voor een lagere beeldkwaliteit

Netflix biedt je bij het kijken via het 4G-netwerk vijf opties voor de beeldkwaliteit: laag, normaal, hoog, onbeperkt en automatisch. Daarnaast kun je het kijken via het 4G-netwerk uitschakelen, zoals je hierboven hebben uitgelegd. Je vindt deze opties via het zijmenu: ga naar App-instellingen > Mobiel dataverbruik en je ziet een lijst met de opties.

Netflix beeldkwaliteit kiezen

Normaal gebruikt Netflix ongeveer één gigabyte per twee uur kijken. Je kunt ook kiezen voor een lager dataverbruik, waarbij de beeldkwaliteit iets omlaag gaat. Je kunt met één gigabyte dan vier uur kijken. Probeer het zelf, om te kijken of de beeldkwaliteit voor jou acceptabel is.

#3 Netflix offline kijken
De makkelijkste manier om data te besparen met Netflix is om de tv-series en films thuis te downloaden, zodat je ze offline kunt kijken. Alle informatie vind je in onze aparte tip:

Je kunt daarbij kiezen uit standaard beeldkwaliteit of een hoge kwaliteit. Dit stel je in via het zijmenu: ga naar App-instellingen > Beeldkwaliteit en kies voor Standaard of Hoger. Bij een hogere beeldkwaliteit nemen de downloads wel meer opslagruimte op je toestel in beslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Apps, Internet
Onderwerpen dataverbruik, netflix