Gedeelde iPad-notificaties

Gedeelde iPad: zo voorkom je dat anderen jouw berichten zien

Voorkom op een gedeelde iPad dat huisgenoten jouw persoonlijke berichten te zien krijgen: door notificaties uit te schakelen, een apart Apple ID aan te maken of door iMessage niet te gebruiken.

Gebruik je met meerdere mensen dezelfde iPad, dan kan het vervelend zijn als jouw (iMessage)berichten binnenkomen, terwijl iemand anders met de iPad zit te spelen. Je kunt dit voorkomen met de tips uit dit artikel.

Gedeelde iPad: voorkom dat anderen jouw berichten zien

Een iPad is een ideaal apparaat op met meerdere huisgenoten te delen. Je kunt een gezamenlijke iPad gebruiken in de keuken om te koken, of in de woonkamer om filmpjes te kijken, terwijl de rest van het gezin tv-kijkt. Het is alleen vervelend als je huisgenoten jouw persoonlijke berichten zien. Dit komt omdat Apple je niet de mogelijkheid geeft om meerdere accounts of profielen te gebruiken op een iPad.

Gedeelde iPad-notificaties

In dit artikel leggen we uit hoe je dit voorkomt op 3 manieren:

  1. Schakel iMessage uit op de iPad
  2. Schakel notificaties van berichtenapps uit
  3. Gebruik een ander Apple ID of e-mailadres

#1 Schakel iMessage uit op de iPad

Gaat het om berichten die via iMessage binnenkomen, dan kan het helpen om deze functie gewoon uit te schakelen:

  1. Ga naar de Instellingen-app op de iPad.
  2. Tik op Berichten en zorg dat je niet bent ingelogd met je Apple ID of zet de schakelaar uit.

#2 Schakel notificaties van berichtenapps uit

Gaat het om een andere apps die notificaties kunnen sturen, zoals Telegram Messenger of Facebook Messenger, dan kun je de notificaties ook gewoon uitschakelen of zorgen dat ze niet in beeld verschijnen:

  1. Ga naar de Instellingen-app op de iPad.
  2. Tik op Berichtgeving en kies de gewenste app, bijvoorbeeld Facebook Messenger.
  3. Zet de schakelaars uit bij In berichtencentrum en Op toegangsscherm. Wil je rigoureuzer te werk gaan, dan zet je de schakelaar helemaal uit bij Sta berichtgeving toe.

Gedeelde iPad berichtgeving

#3 Gebruik een ander Apple ID of e-mailadres

Je bent niet beperkt tot één Apple ID. Je zou voor de gezamenlijke iPad een apart Apple ID kunnen aanmaken, waarmee je alle data synchroniseert. Dit kan ook helpen om bijvoorbeeld een gezamenlijke gezinsagenda bij te houden, zonder dat jouw persoonlijke afspraken en agenda’s er doorheen lopen.

Voor App Store-aankopen blijf je gewoon je gebruikelijke Apple ID gebruiken, maar voor synchronisatie met iCloud maak je een nieuw Apple ID aan, dat geregistreerd mag staan op een ander e-mailadres. Je gebruikt dit alleen voor activiteiten die voor het hele gezin interessant zijn, zoals het bijhouden van een agenda en het downloaden van apps en games die voor het hele gezin leuk zijn. Als je hiervoor een speciaal e-mailadres gebruikt zou je ook andere apps ‘gezinsvriendelijk’ kunnen maken, zonder dat je persoonlijke data in gevaar komt. Denk bijvoorbeeld aan aparte Netflix- en Spotify-accounts voor gezamenlijk gebruik, binnen je overkoepelende Netflix-gezinsaccount. Zo weet je zeker dat jouw afspeellijsten en lijstje van series die je nog wilt kijken niet worden ‘vernield’ door huisgenoten.

Naar een idee van iMore

Bekijk ons complete iPad tipsoverzicht. Met honderden iPad tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen delen, gezin