iPhone verzadigde kleuren

Zo geef je je iPhone-scherm extreem verzadigde kleuren

Wil je de extreem verzadigde kleuren die je bij Aziatische smartphone-merken ziet? Op het iPhone-scherm is het ook mogelijk om de kleuren overdreven diep weer te geven met een simpel trucje.

Apple kiest voor de iPhone-schermen liefst een zo natuurlijk mogelijke kleurweergave, terwijl je bij smartphones van Aziatische merken vaak wat overdreven verzadigde kleuren ziet. Wil jij dat ook? Met een simpele instelling krijgt jouw scherm ook extreem diepe kleuren.

Verzadigde kleuren op je iPhone-scherm

Met de kleurfilters op de iPhone kun je vaak leuke dingen doen. Zo kun je je scherm instellen op grijstinten, om het toestel minder verslavend te maken. Het omgekeerde kan ook: in plaats van minder kleur geef je je iPhone juist wat meer kleur door alles nog eens te versterken.

Zo stel je het in:

  • Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  • Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave.
  • Kies het Blauw-geelfilter.

Kleurfilters verzadigde kleuren

Alles ziet er nu vrij kunstmatig gekleurd uit, maar dat was toch juist de bedoeling? De aangepaste kleuren zijn niet te zien op screenshots. Je kunt via Toegankelijkheid > Activeringsknop instellen dat je de kleurweergave snel kunt aan- en uitschakelen via de thuisknop (of de zijknop op de iPhone X).

Overdreven kleuren op de Mac

Wil je dit ook op de Mac, dan ga je naar  > Systeemvoorkeuren > Beeldschermen. Op het tabblad Kleuren kun je allerlei beeldschermprofielen proberen en de kleurweergave kiezen die je het meest aanspreekt. Ook op een Windows-pc vind je kleurfilters waarmee je kunt experimenteren.

Wil je meer weten over de kleurfilters van iOS, dan hebben we een tip waarin we uitleggen hoe de kleurfilters voor kleurenblinde gebruikers nuttig kunnen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Bron Bron Reddit
Onderwerpen kleurenfilters, scherm