Agenda met jaarweergave.

Documenten toevoegen aan een afspraak in de Agenda-app doe je zo

Op een iPhone, iPad en Mac kun je bestanden toevoegen aan een afspraak in de standaard Agenda-app. Hoe je dat doet lees je in deze tip.

Heb je wel eens vergaderingen op je werk waar je graag één of meerdere documenten bij de hand wil houden? Dan kun je dit gemakkelijk doen via de standaard Agenda-app van Apple. Hoe je documenten kunt toevoegen aan een afspraak leer je in deze tip.

Documenten toevoegen aan afspraken op je iPhone, iPad en Mac

Deze functie is voor de iPhone alleen toegankelijk in iOS 13 of nieuwer. Op je iPad moet iPadOS 13 of nieuwer staan. Bovendien werkt het alleen met agenda-afspraken via een iCloud-account. Het is niet beschikbaar via andere accounts, bijvoorbeeld Google. Documenten toevoegen aan een afspraak doe je volgens deze stappen:

  1. Open de Agenda-app.
  2. Maak een nieuwe afspraak of bewerk een afspraak*.
  3. Vul alle gegevens in die je in de afspraak wil hebben.
  4. Scroll naar beneden en tik op Voeg bijlage toe.
  5. Selecteer een bestand.

Om meerdere documenten toe te voegen volg je gewoon deze stappen opnieuw. Heb je het verkeerde document toegevoegd, of is het document niet meer nodig bij de afspraak? Dan kun je in het afspraak-overzicht simpelweg naar links vegen op de naam van het bestand.

Documenten toevoegen aan afspraak Agenda

Een handig voordeel van een document toevoegen vanaf je Mac is dat het niet uitmaakt of het bestand wel of niet in iCloud staat. Het wordt geüpload naar jouw agenda zodra je het toevoegt. Dat betekent dat je het ook op je iPhone en iPad kunt bekijken, zonder dat je daarvoor nog extra stappen moet ondernemen.

*: Een afspraak bewerken op iPhone en iPad doe je door erop te tikken. Vervolgens tik je op Wijzig. Vervolgens ga je door met de stappen zoals hierboven vermeld. Op de Mac klik je tweemaal op een bestaande afspraak om te kunnen bewerken.

Vind je deze tip handig? Dan zou je misschien ook eens een kijkje moeten nemen bij onze andere tips voor de Agenda-app. Zo vind je hier 7 snelle tips voor de Agenda-app op iPhone, iPad en Mac. Of check in deze tip hoe je reistijd toevoegt aan je afspraken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen agenda, documenten