Belkin autohouder

Autohouders voor je iPhone: met deze rij je veilig in het verkeer

Ga je op een lange roadtrip of rijd je dagelijks van huis naar werk? In beide gevallen is een goede autohouder voor de iPhone onmisbaar. Zo rijd je handsfree en kun je toch nog goed het scherm aflezen. Er is veel keuze, maar met deze round-up helpen we je op weg!

De beste autohouders voor je iPhone

Er zijn heel wat autohouders voor de iPhone. Je kunt ze vastmaken aan het dashboard, het ventilatierooster, de voorruit en zelfs op andere verrassende plekken zoals de bekerhouder. De nieuwste ontwikkeling zijn MagSafe-autohouders die magnetisch zijn, zodat je ze zonder klemmen kunt vastmaken. Welke iPhone-houder voor de auto bij jou past, lees je in deze gids.

Autohouders: meerdere varianten

Waar wil je je autohouder plaatsen? Het bevestigen aan het luchtrooster is vaak het meest eenvoudig, omdat je de houder tussen de vinnen plaatst. Hij is daardoor weer gemakkelijk te verwijderen. Bij plaatsing aan de voorruit kun je de houder stevig vastklemmen met een zuignap. Een nadeel is echter dat de iPhone het uitzicht kan belemmeren. Dit geldt niet bij bevestiging aan het dashboard, maar daarbij spelen weer heel andere overwegingen. Een dashboard is vaak gemaakt van materiaal met een reliëf, waardoor een zuignap niet goed zal werken. Je kunt deze houders het beste vastmaken met een plakstrip. Kies daarbij wel voor een type plakstrip die stevig vast blijft zitten en toch geen lijmresten achterlaat als je later de houder wilt verwijderen.

Popsockets autohouders in auto

Bij een autohouder heb je ook nog de keuze uit een klem of magnetisch. Traditionele autohouders klemmen het toestel vast tussen twee armen, die met een veermechanisme uit elkaar te trekken zijn. Hierbij moet je opletten of jouw iPhone er qua afmetingen wel goed in plast. De nieuwere autohouders met MagSafe zijn magnetisch, waardoor het niet meer uitmaakt hoe groot je iPhone is. Op deze pagina bespreken we een mix van autohouders, zodat er voor iedereen wel iets bij zit. Heb je het liefst een magnetische autohouder, dan kun je het best onderstaand overzicht bekijken.

Bekijk ook

MagSafe autohouders voor je iPhone: deze blijven eeuwig plakken

Geen gedoe meer met een kabel inpluggen of een klem vastmaken: bij deze MagSafe autohouders kun je je iPhone simpel vastplakken met een magneet. Dit zijn de MagSafe autohouders voor iPhone die wij aanraden!

Belkin autohouder met MagSafe

Deze Belkin autohouder met MagSafe heeft als voordeel dat je er ook meteen mee kunt opladen. Je plakt de iPhone gewoon op de houder en kunt wegrijden. Omdat de smartphone onder handbereik is, bedien je eenvoudig voor navigatie of muziek. Je krijgt een usb-c-kabel meegeleverd. Opladen kan niet op maximaal vermogen maar op 7,5 Watt. Toch is dit snel genoeg om te zorgen dat je uitstapt met een volgeladen iPhone. De houder steek je in de vinnen van het ventilatierooster.

Belkin MagSafe-houder:

Belkin autohouder met MagSafe

Er is ook een variant die niet kan opladen, zoals op de foto hieronder. Deze raden we niet aan, omdat hij vrij prijzig is en minder functionaliteit biedt.

Belkin autohouder MagSafe

Kenu AirFrame

De meeste autohouders zijn groot, mede door de forse zuignap en een flinke behuizing. De Kenu AirFrame niet. Die is zo compact dat je ‘m makkelijk in de tas gooit als je bijvoorbeeld in een huurauto of leenauto gaat rijden. De Kenu AirFrame is dan ook ideaal voor mensen die vaak van auto wisselen. Je steekt hem zo in het ventilatierooster. Hij is niet alleen compact, hij is ook goedkoop en simpel van design. Je kunt dan ook vrij veel namaak vinden, waar je nog minder voor betaalt (van wisselende kwaliteit). Je kunt met de Kenu AirFrame Plus en Pro je smartphone niet opladen; daarvoor zul je een apart kabeltje en een autolader moeten meenemen.

Kenu AirFrame Car Kit

Kenu heeft ook een AirFrame met draadloos opladen. Je kunt hiermee je toestel opladen terwijl je aan het rijden bent. De Kenu Airframe Draadloze Oplader is geschikt voor de iPhone 8 en nieuwer. Ook dit model plaats je in het luchtrooster van je auto, waarna je je smartphone tussen de klemmen plaatst. Je toestel moet tussen de 57 mm en 110 mm breed zijn, dus het is ook geschikt voor de iPhone SE. Er zitten ook nog twee extra poorten op, voor toestellen die je niet draadloos kunt opladen en natuurlijk krijg je er een Quick Charge adapter bijgeleverd.

Kenu AirFrame draadloos

Bekijken:


UGREEN autohouders van Amazon

Het Amazon-huismerk UGREEN heeft diverse autohouders in het assortiment. Een voorbeeld is deze 360 graden draaibare telefoonhouder die je toestel op drie punten fixeert, zodat deze niet kan verschuiven. De hoek waaronder je het scherm bekijkt is verstelbaar en hij is zowel staand als liggend te gebruiken. Alle toestellen inclusief de grote Pro Max-modellen passen erin.

UGREEN autohouder voor iPhone

Er zijn nog allerlei andere varianten die je aan de autoruit, in het ventilatierooster of op het dashboard kunt vastmaken. De prijzen variëren ongeveer van 10 tot 20 euro, dus erg betaalbaar. Qua stijl zijn ze ook verschillend, waardoor we de indruk krijgen dat Amazon lukraak producten voor dit huismerk inkoopt. Maar dat geeft jou als gebruiker wel erg veel keuze!

Bekijken: UGREEN autohouders bij Amazon


ESR Halolock

ESR maakt verschillende HaloLock-houders die magnetisch zijn. Er is ook een speciale versie met MagSafe-ondersteuning. Je kunt je iPhone rechtstreeks op de houder plakken of gebruik maken van een hoesje met ingebouwde MagSafe-magneten. Vervolgens kun je direct opladen. Deze oplader werkt met elke iPhone die voorzien is van MagSafe en hij is te bevestigen op de voorruit of op het dashboard met behulp van een zuignap. Voor dat laatste heb je een glad oppervlak; de structuur van de meeste dashboards is hier minder geschikt voor.

ESR HaloLock autohouder

ESR HaloLock autohouder:


iOttie autohouders voor iPhone

Bij iOttie vind je kwalitatief goede autohouders, die je op verschillende manieren kunt bevestigen. Ze zijn er houders met zuignap, met bevestiging voor het luchtrooster en een CD-versie die je in de CD-lade van de autoradio kunt stelen. Je kunt zowel de One Touch 4 als de One Touch 5 aanschaffen, die beide prima te gebruiken zijn. Versie 5 is nog verder verbeterd, met meer stevigheid, een magnetische kabelorganizer en een montage die net iets makkelijker gaat.

iOttie iPhone autohouder

Het mooie van iOttie is dat deze een one-touch mechanisme hebben, waarmee je de houder met één hand kunt openklappen en weer sluiten. Je houdt dus een hand vrij voor de iPhone zelf. Het toestel wordt stevig bevestigd in de twee beugels aan de zijkant en aan de onderkant zitten voetjes om te voorkomen dat het valt. Handig is dat je de hoogte van deze voetjes kan aanpassen. Maar ook de telescooparm is aanpasbaar en dat maakt de iOttie-houders erg flexibel. Zo vind je altijd de ideale kijkhoek.

Onder andere verkrijgbaar bij:


Baseus Magnetic MagSafe autohouder

Baseus is een nog relatief onbekend merk, maar dat gaat veranderen naarmate er meer leuke producten bijkomen. Heb je een toestel uit de iPhone 12-serie kan kun je de Baseus MagSafe autohouder (ca. 30 euro bij Appelhoes) aanschaffen. Je gebruikt deze bij voorkeur zonder hoesje of met een MagSafe-hoesje waar magneten in zitten. Je plaatste de autohouder op het dashboard of in het ventilatierooster. Baseus heeft nog meer telefoonhouders, ook voor motor en fiets. In de auto is een autohouder met draadloze laadfunctie wel zo handig, want dan weet je zeker dat de batterij niet leeg gaat en dat je bij het uitstappen nog steeds je toestel kunt blijven gebruiken. Je kantelt je smartphone 360 graden op deze houder, zodat je altijd een fijne kijkhoek hebt.

Baseus MagSafe houder

Bekijken:


Goedkope telefoonhouders

Wil je zo weinig mogelijk uitgeven aan je telefoonhouder, dan zijn er diverse adresjes waar je terecht kunt. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod van deze partners:

Zoek je meer auto-accessoires voor je iPhone? We hebben een aparte round-up met kabels, opladers, houders en meer. Lees ook onze reviews:

Bekijk ook

iPhone in de auto: dit zijn nuttige accessoires

Gebruik je je iPhone vaak in de auto, dan is het handig om wat accessoires bij de hand te hebben. In deze gids vind je de beste en meest nuttige autohouders en andere iPhone-accessoires voor in de auto bij elkaar.