nieuwe features Instagram

Hoe je een per ongeluk gemaakte Instagram-like kunt verbergen

Misschien ken je het wel: je bent druk door iemands Instagram-account aan het bladeren om te kijken wat die persoon de afgelopen maanden heeft uitgespookt. Niks aan de hand, tot je per ongeluk op de like-knop drukt. Dat is vervelend, maar op te lossen. In deze tip leggen we uit hoe.

Instagram-like verbergen

Ineens krijg je een melding binnen op je telefoon. Iemand heeft een foto van je geliked op Instagram! Maar wel eentje die je maanden geleden geplaatst hebt. Meteen is duidelijk wat die persoon heeft zitten doen, namelijk uitgebreid door je account zitten scrollen. Vervelend? Dat hangt af van de persoon, maar als het je ex is, zul je er toch een beetje vreemd van opkijken. Overkomt jou wel eens zoiets en kun je wel door de grond zakken van schaamte? Er is een manier om te voorkomen dat de andere persoon erachter komt dat jij het bent, al is de oplossing wel vrij radicaal.

Per ongeluk iets liken op Instagram

Als je zelf per ongeluk een foto op Instagram hebt geliked, dan weet je hoe vervelend het is. Misschien had je beter iemand niet uitgebreid moeten gaan stalken. Aan de andere kant begrijpen we ook wel dat je soms wat foto’s wilt terugkijken. Instagram stelt zelf dat “snel nadat je een vind-ik-leuk hebt verwijderd”, de melding uit het overzicht met activiteit van iemands profiel verdwijnt. Kortom: de melding blijft niet staan.

Instagram-like verbergen

Maar het kan even duren voordat die melding weg is en in de tussentijd kan de andere persoon de melding al hebben gezien. In dat geval kun je deze noodmaatregel nemen:

  1. Zet je profiel op privé. Dat doe je door in het instellingenmenu te klikken op de optie ‘Privéaccount’. Let op: alleen mensen van wie jij het goed vindt, kunnen je foto’s en video’s dan nog zien. De rest van de wereld ziet al die prachtige strandfoto’s dan niet meer.
  2. Ga naar je Instagram-account en klik rechts onderin beeld op het poppetje. Daarmee kom je terecht in je profiel.
  3. Bovenin staat de optie Profiel bewerken. Tik daarop.
  4. Geef je profiel tijdelijk een andere naam, foto en bio.

Instagram like verbergen

Misschien klinkt het vrij extreem, maar het is wel een oplossing om tijdelijk onder te duiken als je een blunder hebt begaan. Let wel op dat je bestaande vrienden je nieuwe naam en profielfoto ook te zien krijgen, dus dat roept misschien wat vragen op. De truc werkt dan ook alleen als de persoon waarvan je de foto hebt geliked jou niet volgt.

Wil je meer Instagram-tips? Bekijk dan deze eens:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Bron Bron Lifehacker
Categorie Internet
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram