Restaurant: tafeltje reserveren

Zo kun je restaurants reserveren met Apple Kaarten en Siri in Nederland

Geen zin in boodschappen doen?

Met Apple Kaarten en Siri is het mogelijk in Nederland restaurants te reserveren. Je geeft een zoekopdracht en je kunt meteen doorgaan met het boeken van je tafeltje. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Met verschillende apps kun je ervoor zorgen dat je een tafel kan reserveren vanuit Apple Kaarten, of zelfs met Siri. Eenmaal ingesteld heb je binnen een mum van tijd een tafel voor het juiste aantal personen gereserveerd. Wij leggen uit hoe je het op beide manieren doet. Restaurants reserveren was nog nooit zo makkelijk!

Restaurant reserveren in Apple Kaarten

Op de iPhone was het altijd al mogelijk om met Apple Kaarten en met Siri een restaurant te zoeken, maar de optie om meteen een tafeltje te boeken maakt het nét iets makkelijker. Het werkt als volgt:

  1. Download de TheFork-app (link), OpenTable-app (link) of Quandoo-app (link) en log in met je account. Of maak een nieuw account aan, als je dat nog niet hebt gedaan. OpenTable wordt vooral veel gebruikt in de VS, maar ook in Nederland zijn er een aantal restaurants aangesloten. In Nederland is The Fork het meest gangbaar.
  2. Open Apple Kaarten en zoek naar het restaurant dat je wilt boeken.
  3. Ondersteunt het restaurant reserveringen via TheFork, OpenTable of Quandoo, dan zal er meteen een knop verschijnen om een tafeltje te reserveren.
  4. Tik op de knop Reserveren. Als je dit de eerste keer doet zal er een pop-up verschijnen om een extensie in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst meteen vanuit Apple Kaarten kunt boeken, zonder de TheFork-app, OpenTable-app of Quandoo-app steeds te openen.
  5. Je krijgt nu een pop-up met beschikbare tijden te zien. Kies een tijdstip en tik op de knop Reserveer met TheFork/OpenTable/Quandoo. Wil je het aantal personen wijzigen, tik dan op Wijzig. Je kunt ook een speciaal verzoek toevoegen.
  6. Het tafeltje is nu geboekt.

Tafel reserveren Apple Kaarten

Om een tafeltje te reserveren, maak je gebruik van een extensie van de TheFork-app, OpenTable-app of Qundoo-app. Je moet deze dus wel op je toestel geïnstalleerd hebben en hierin ingelogd zijn met je account. Dit doe je eenmalig.

Tafel boeken met Siri

Ook is het mogelijk om met Siri een tafeltje te boeken. Dit werkt als volgt:

  1. Vertel Siri dat je een diner wilt reserveren. Je kunt dit op verschillende manieren formuleren. Ook kun je gewoon vragen of er een pizzeria in de buurt is.
  2. Bij sommige restaurants staat de aanduiding TheFork, OpenTable of Qundoo, bij andere Tripadvisor. Bij de restaurants met TheFork, OpenTable of Quandoo is het mogelijk om meteen te reserveren.

Tafel reserveren met Siri

Moet je later je reservering wijzigen, dan zul je naar de TheFork-app, OpenTable-app of Quandoo-app moeten gaan om dit te doen. In de app zie je welke reserveringen je hebt gemaakt en je kunt deze vervolgens verwijderen of aanpassen.

Op zoek naar nog meer culinaire tips? Check dan onze lijst met de beste restaurantapps voor de iPhone voor lekker eten.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2021
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple kaarten, restaurant, Siri
Software iOS