Restaurant: tafeltje reserveren

Zo kun je restaurants reserveren met Apple Kaarten en Siri in Nederland

Met Apple Kaarten en Siri is het mogelijk in Nederland restaurants te reserveren. Je geeft een zoekopdracht en je kunt meteen doorgaan met het boeken van je tafeltje. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Restaurants reserveren met Siri

Vanuit Apple Kaarten kun je een tafeltje bij een restaurant in Nederland reserveren. Het werkt zelfs als je een stemcommando met Siri geeft. Het gaat om restaurants die via TheFork (IENS), OpenTable of Quandoo online te boeken zijn. Wil je bij een restaurant reserveren, dan geef je een zoekopdracht in Apple Kaarten of vertel je Siri: ‘Ik wil een diner reserveren’. Een variant hierop is natuurlijk ook mogelijk, waarbij je meteen kunt aangeven in welke plaats je wilt eten of welk type maaltijd je zoekt.

Restaurant reserveren in Apple Kaarten

Op de iPhone was het altijd al mogelijk om met Apple Kaarten en met Siri een restaurant te zoeken, maar de optie om meteen een tafeltje te boeken maakt het nét iets makkelijker.

Restaurant reserveren in Apple Kaarten.

Het werkt als volgt:

  1. Download de IENS-app (link), OpenTabel-app (link) of Quandoo-app (link) en log in met je account. Of maak een nieuw account aan, als je dat nog niet hebt gedaan. OpenTable wordt vooral veel gebruikt in de VS, maar ook in Nederland zijn er een aantal restaurants aangesloten.
  2. Open Apple Kaarten en zoek naar het restaurant dat je wilt boeken.
  3. Ondersteunt het restaurant reserveringen via TheFork (IENS), OpenTabel of Quandoo, dan zal er meteen een knop verschijnen om een tafeltje te boeken.
  4. Tik op de knop Reserveren. Als je dit de eerste keer doet zal er een pop-up verschijnen om een extensie in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst meteen vanuit Apple Kaarten kunt boeken, zonder de IENS-app, OpenTabel-app of Quandoo-app steeds te openen.
  5. Je krijgt nu een pop-up met beschikbare tijden te zien. Kies en tijdstip en tik op de knop Reserveer met IENS/OpenTable/Quandoo. Wil je het aantal personen wijzigen, tik dan op Wijzig.
  6. Het tafeltje is nu geboekt.

Om een tafeltje te reserveren, maak je gebruik van een extensie van de IENS-app, OpenTable-app of Qundoo-app. Je moet deze dus wel op je toestel geïnstalleerd hebben en hierin ingelogd zijn met je account.

Personen en tijd kiezen voor reservering van restaurant in Apple Maps.

Tafeltje boeken met Siri

Ook is het mogelijk om met Siri een tafeltje te boeken. Dit werkt als volgt:

  1. Vertel Siri dat je een diner wilt reserveren. Je kunt dit op verschillende manieren formuleren. Ook kun je gewoon vragen of er een pizzeria in de buurt is.
  2. Bij sommige restaurants staat de aanduiding TheFork, OpenTable of Qundoo, bij andere Tripadvisor. Bij de restaurants met TheFork, OpenTable of Quandoo is het mogelijk om meteen te reserveren.

Restaurant reserveren met Siri.

Moet je later je reservering wijzigen, dan zul je naar de IENS-app, OpenTable-app of Quandoo-app moeten gaan om dit te doen. In de app zie je welke reserveringen je hebt gemaakt en je kunt deze vervolgens verwijderen of aanpassen.

Tipgever: Michiel Veenstra

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple kaarten, restaurant, siri
Software iOS