Iconen op het bureaublad van je Mac.

Verberg icoontjes voor een schoon bureaublad op je Mac

Hou je van een opgeruimd bureaublad? Dan kun je verschillende standaard icoontjes van de Mac, zoals je harde schijf en aangesloten apparaten, van je bureaublad verbergen. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Iconen op het bureaublad van je Mac.Als je graag met een schone en opgeruimde desktop werkt, kan het vervelend zijn dat allerlei aangesloten apparaten zoals USB-sticks worden weergegeven op je bureaublad. In deze tip lees je hoe je allerlei standaard icoontjes van je Mac-bureaublad kunt verbergen.

Mac-bureaublad opruimen

Als je je bureaublad wilt opruimen, begin je natuurlijk met de vele bestanden die op de desktop staan. Het zijn soms screenshots en plaatjes die je hebt gedownload, die je niet meer nodig hebt. Zet belangrijke documenten in de map Documenten, sleep downloads die je nog wilt houden naar de map Downloads en gooi alles weg wat je verder niet meer nodig hebt. Ziezo, nu kun je tenminste je de wallpaper op je bureaublad weer zien.

Als je van een opgeruimd Mac-bureaublad houdt zet je alleen bestanden op je bureaublad die je vandaag of deze week nodig hebt. De rest kan worden weggestopt in mapjes (die uiteraard niet op je bureaublad staan, maar in Documenten of op iCloud). Als dat gelukt is ga je verder met het verbergen van allerlei standaardicoontjes.

Harde schijf en aangesloten apparaten verbergen

In de instellingen van de Finder kun je zelf aangeven of aangesloten apparaten en harde schijven weergegeven moeten worden op het bureaublad van je Mac. Volg de volgende stappen om verschillende standaard icoontjes van je bureaublad te verbergen:
Finder-voorkeuren op de Mac.

  1. Klik je op een lege plek op je bureaublad of op de Finder in je dock..
  2. Selecteer linksboven in de menubalk Finder > Voorkeuren.
  3. Selecteer Algemeen en vink vervolgens de onderdelen uit die je niet op je bureaublad wil zien.

Zodra je de icoontjes voor bijvoorbeeld een aangesloten USB-stick van je bureaublad verwijderd heb, kun je hem toch nog openen via de navigatiekolom in de Finder. Via Finder > Voorkeuren > Navigatiekolom kun je selecteren welke items je daar zichtbaar wil hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerp finder