Instagram

Zo voorkom je dat Instagram toont wanneer je online was

Met Instagram kunnen vrienden zien wanneer je online was. De functie staat standaard ingeschakeld, maar je kunt het ook uitschakelen. Hoe je de Instagram activiteitstatus uitschakelt leggen we uit in deze tip.

De nieuwe Instagram activiteitstatus is te vergelijken met de Laatst Gezien-status in WhatsApp. De functie staat standaard aan voor iedere gebruiker. Vind je het uit privacy-overwegingen niet zo prettig dat iedereen kan zien wanneer je voor het laatst op Instagram zat? Dan kun je deze functie uitschakelen.

Instagram activiteitstatus uitschakelen

Het uitschakelen werkt vrij simpel:

  • Klik in Instagram rechtsonder op je eigen avatar.
  • Klik vervolgens op het tandwiel naast de knop Profiel bewerken.
  • Scroll naar beneden tot je Activiteitstatus weergeven tegenkomt en schakel dit uit door op het schuifje te klikken.


Instagram activiteitstatus verbergen

Zodra je de mogelijkheid om je activiteitstatus weer te geven uitzet, kun je ook de status van anderen niet meer zien. Dit doet Instagram om je te verleiden de functionaliteit aan te zetten.

Mensen die je niet volgt, kunnen je status niet zien, tenzij je ze toestemming geeft om je een bericht te sturen. Dat betekent dat vreemden niet zomaar kunnen controleren wanneer je voor het laatst actief was op Instagram, ook niet wanneer je je activiteitstatus aan hebt staan.

Meerdere accounts
Heb je meerdere accounts? Dan zul je de functie in ieder account handmatig uit moeten schakelen. Ter info: je bent pas actief op een account als je switcht naar dat account. Als je Instagram opent, zul je dus niet op al je accounts worden weergegeven als actief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, privacy
Device iPhone
Software iOS

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram