Instagram-logo

Zo voorkom je dat Instagram toont wanneer je online was

Met Instagram kunnen vrienden zien of je online bent. De functie staat standaard ingeschakeld, maar je kunt het ook uitschakelen. Hoe je de Instagram activiteitstatus uitschakelt leggen we uit in deze tip.

De Instagram activiteitstatus is te vergelijken met de Laatst Gezien-status in WhatsApp. De functie staat standaard aan voor iedere gebruiker. Vind je het uit privacy-overwegingen niet zo prettig dat iedereen kan zien wanneer je voor het laatst op Instagram zat? Dan kun je deze functie uitschakelen.

Hoe kan ik mijn online status in Instagram uitschakelen?

Het uitschakelen werkt vrij simpel:

  1. Open Instagram en tik rechtsonder op je profielfoto of het accountpoppetje.
  2. Tik rechtsboven op de drie streepjes en kies onderaan op Instellingen, of tik op het tandwiel direct naast de optie Profiel bewerken.
  3. Scroll naar het kopje Privacy en beveiliging en tik op Activiteitstatus.
  4. Zet de schakelaar vervolgens uit.

Instagram Activiteitstatus uitschakelen.

Zodra je de activiteitstatus uitzet, kun je ook de status van anderen niet meer zien. Dit doet Instagram om je te verleiden de functionaliteit aan te zetten.

Mensen die je niet volgt, kunnen je status niet zien, tenzij je ze toestemming geeft om je een bericht te sturen. Dat betekent dat vreemden niet zomaar kunnen controleren wanneer je voor het laatst actief was op Instagram, ook niet wanneer je je activiteitstatus aan hebt staan.

Meerdere accounts
Heb je meerdere accounts? Dan zul je de functie in ieder account handmatig uit moeten schakelen. Ter info: je bent pas actief op een account als je switcht naar dat account. Als je Instagram opent, zul je dus niet op al je accounts worden weergegeven als actief.

Wat betekent de online status in Instagram?

De online status, ook wel Activiteitstatus genoemd, laat zien wanneer je voor het laatst online was. Volgens Instagram zie je dit op verschillende plaatsen in de app, maar het is met name zichtbaar in het Direct-gedeelte voor het versturen van privéberichten. Met groene bolletjes zie je dat iemand beschikbaar is en de app geeft ook aan wanneer iemand voor het laatst online was. Wil je dit niet, dan schakel je de online status dus uit via eerder genoemde stappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, privacy
Device iPhone
Software iOS

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram