Instagram in Safari op de desktop

Zo kun je Instagram-foto’s uploaden vanaf de desktop (Mac, Windows)

Hoe kun je Instagram-foto's uploaden vanaf de desktop op de Mac en in Windows? In deze tip leggen we uit hoe je moeiteloos foto's kunt uploaden, zonder extra apps.

Instagram: foto’s uploaden op de desktop

Instagram heeft geen desktop-app en is via de browser maar beperkt bruikbaar. Je kunt wel door foto’s bladeren, maar uploaden lukt niet zomaar. In deze tip leggen we uit hoe het toch lukt om foto’s te uploaden en de meeste functies van Instagram te gebruiken op de Mac. Belangrijk om je te realiseren is dat Instagram jaagt op gebruikers die foto’s buiten de Instagram-app om uploaden. Door op een alternatieve manier te uploaden loop je het risico dat je account wordt geblokkeerd of gewist.

Meerdere opties voor Instagram op Mac en Windows

Je hebt meerdere mogelijkheden als je Instagram op de Mac wilt gebruiken. Eén optie is het gebruik van apps van derden, zoals de eerder besproken apps Ramme en Photoflow. Maar niet iedereen wil apps van derden gebruiken, al was het alleen maar omdat Instagram ze wel eens blokkeert. Er is een simpeler oplossing, via de browser.

Instagram wil eigenlijk dat je foto’s vanaf je smartphone uploadt. Vandaar dat ze geen desktop-app hebben gemaakt en standaard ook niet de mogelijkheid bieden om foto’s te delen vanaf de desktop. Je kunt wel op de website inloggen, waarna je door je feed en foto’s van vrienden kunt bladeren. Voor het uploaden van foto’s moet je overschakelen naar de iPhone-weergave ín de Mac-browser. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Instagram in Safari op de Mac

Voor het uploaden van foto’s in Safari op de Mac ga je als volgt te werk:

  1. Open Safari op de Mac.
  2. Ga vervolgens naar Safari > Voorkeuren > Geavanceerd.
  3. Zet het vinkje aan bij Toon Ontwikkel-menu in menubalk.
  4. Open nu een nieuw Privévenster in Safari.
  5. Ga naar Ontwikkel > Gebruikersagent > Safari – iOS 11 – iPhone. Safari denkt nu dat je op je telefoon zit.
  6. Log in bij Instagram en je ziet een cameraknop onderaan het scherm. Hiermee kun je foto’s uploaden, rechtstreeks vanaf de desktop.

Instagram in Safari op de desktop

Instagram in Chrome op Mac of Windows-pc

Als je Chrome-gebruiker bent kun je ook de desktopweergave van Instagram vervangen door een mobiele weergave. Dit werkt als volgt:

  1. Open Instagram in de Chrome-browser en klik met de rechtermuisknop ergens op de pagina.
  2. Kies de optie Inspecteren.
  3. Klik op het tablet-icoontje linksonder (zie pijl).
  4. Onderin het scherm zie je nu de cameraknop, waarmee je foto’s van je desktop kunt uploaden.

Instagram Chrome-desktop

Lukt het niet of is de plusknop niet meteen zichtbaar? Ververs even de webpagina en ze verschijnen alsnog!

Niet alle Instagram-functies zijn beschikbaar als je op de desktop aan het werk bent. Je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot de Instagram Stories. Je kunt echter wel de Chrome-extensie Chrome IG Story installeren om ze te bekijken via de Chrome-browser. De volgende keer dat je bij Instagram inlogt in de Chrome-browser krijg je de Instagram Stories van vrienden te zien.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorieën Apps, Foto
Onderwerpen desktop, instagram, windows

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram