Films huren in iTunes op de iPad.

Zo verberg je aankopen in de iTunes Store

Heb jij in iTunes of de App Store digitale muziek, films, boeken en apps gekocht die je liever niet wilt zien? iCulture legt uit hoe je deze kunt verbergen.

Als je misschien niet zo trots bent op je complete verzameling gabbermuziek uit de jaren ’90 en niet wil dat je hele gezin jouw boeken over dating kan lezen, dan is het ontzettend handig om te weten dat je aankopen in iTunes kunt verbergen. Dit kun je niet doen op een iPhone of een iPad, maar wel via iTunes op de Mac. In deze tip gaan we je laten zien hoe je muzikale niemandalletjes en teleurstellende literatuur kunt verbergen.

Films huren in iTunes op de iPad.

iTunes-aankopen verbergen

Voer de volgende stappen uit om aankopen in de iTunes Store of de App Store te verbergen.

  1. Open het programma iTunes op de Mac of de pc. Klik op ‘App Store’ als je de opties voor apps hebt geopend of ‘iTunes Store’ als je de opties voor muziek of films hebt geopend. Dit maakt niet echt iets uit.
  2. Log in met je Apple ID als je dat nog niet gedaan hebt in iTunes. Ga hiervoor naar Store > Log in en vul de gegevens in.
  3. Klik in de openingspagina van de store op ‘Aankopen’. Nu verschijnt er een overzicht van alle aankopen die je hebt gedaan in de iTunes Store en de App Store.

aankopen verbergen

  1. Kies het type media dat je wilt verbergen, door boven in het venster te klikken op ‘Muziek’, ‘Films’, ‘Tv-programma’s’, ‘Apps’ of ‘Boeken’.
  2. Zoek de aankoop uit die je wilt verbergen. Je kunt die opzoeken via het zoekvenster en/of de artiest te selecteren om de betreffende albums te bekijken.
  3. Druk op x die links boven een album, nummer, app, boek of film verschijnt om de aankoop te verbergen. iTunes vraagt of je dit zeker weet. Druk op ‘Verberg’ om de aankoop definitief weg te moffelen.

Heb je achteraf toch spijt dat je een aankoop verborgen hebt? Volg de volgende stappen om de aankoop weer terug te halen:

  • Ga in iTunes naar de openingspagina van de App Store of de iTunes Store. Zorg dat je bent ingelogd met je Apple ID en druk in de zijbalk op de optie ‘Account’. Nu moet je opnieuw het wachtwoord van je Apple ID invoeren.
  • Nu verschijnen alle klantgegevens die Apple van je heeft. Druk bij ‘Verborgen aankopen’ op ‘Beheer’.

verborgen aankopen

  • Zoek het verborgen nummer, album, boek, film of app op die je weer wilt kunnen zien en druk onderaan op ‘Weergeven’ om hem weer zichtbaar te maken.

aankopen terugzetten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie iTunes
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes