Mail Drop iPhone en iPad

Mail Drop: grote bestanden versturen op iPhone en iPad

Dankzij Mail Drop kun je bestanden van maximaal 5GB naar iemand anders sturen, ook al past dat niet in zijn mailbox. In dit tipartikel leggen we je uit hoe het werkt.

Met de standaard-app Mail kun je (vanaf iOS 9.2) bestanden van wel 5GB naar iemand anders sturen. Zelfs al past het niet in de mailbox van de geadresseerde. Mail Drop zorgt er namelijk voor dat de e-mailbijlage via iCloud bij de geadresseerde aankomt. In feite stuur je hiermee eigenlijk geen attachment meer, maar een link waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden. Als de ontvanger een iPhone, iPad of Mac heeft, dan zal die bijna geen verschil zien met een normale attachment. In dit tipartikel leggen we uit hoe Mail Drop werkt.

Mail Drop iPhone en iPad

Mail Drop: dit heb je nodig

Om Mail Drop te laten werken heb je het volgende nodig:

  • Een iPhone en iPad met iOS 9.2 of later
  • Een iCloud-account
  • Een e-mailaccount in Mail

Let op: je hoeft geen iCloud-mail te gebruiken voor Mail Drop. Mail Drop en iCloud-mail zijn functies die apart van elkaar staan. Je kunt dus ook Gmail, Yahoo of een andere e-mailprovider gebruiken.

Mail Drop gebruiken

Mail Drop op de iPhone met een limiet van 5GB.Om Mail Drop te gebruiken is het niet nodig om iets aan de instellingen aan te passen. De standaard Mail-app op de iPhone en iPad herkent vanzelf grote bestanden, waardoor je een melding in beeld krijgt zodra je een groot bestand wil verzenden. Je krijgt bij zo’n grote bijlage twee keuzes: de bijlage versturen via Mail Drop of de bijlage op een normale manier proberen te versturen.

Met Mail Drop is het mogelijk om bijlages tot 5GB te versturen. Als je de bijlage via Mail Drop verstuurt, dan heeft de ontvanger dertig dagen de tijd om de bijlage vanaf iCloud te openen. In totaal mag er per iCloud-account 1TB aan Mail Drop-bijlages opgeslagen worden. Zit deze opslagruimte vol, dan kun je geen nieuwe Mail Drop-bijlages meer versturen. Je moet daarom wachten totdat het langer dan dertig dagen geleden is dat de oudste bijlage verstuurd is, zodat deze automatisch verwijderd wordt. Een overzicht bekijken van welke bijlages er in iCloud opgeslagen staan, is niet mogelijk.

Mail Drop-bijlage ontvangen op de iPad.

Mail Drop ook op de Mac

Sinds OS X Yosemite is het mogelijk om grote bijlages te versturen op de Mac via Mail Drop. Hoe dit precies werkt, lees je in onderstaande tip.

Voor het versturen van grote bestanden kun je ook gebruik maken van externe diensten zoals WeTransfer. In het onderstaande artikel leggen we het uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorieën Basisfuncties, Internet
Onderwerpen icloud, mail drop
Devices iPad, iPhone
Software iOS