Een Apple TV met een iPhone en iPad.

Automatisch apps installeren op de Apple TV: zo werkt het

Je kunt Apple TV-apps automatisch laten installeren zodra je de app downloadt en installeert op je iPhone of iPad. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

Sinds de introductie van de vierde generatie Apple TV kun je apps installeren vanuit de App Store. Hoewel er apps zijn die exclusief beschikbaar zijn voor de Apple TV, gaat het vaak ook om universele apps die beschikbaar zijn op iPhone, iPad en Apple TV. Het is mogelijk om deze universele apps automatisch te installeren op de Apple TV, zonder dat je ze handmatig uit de App Store hoeft te vissen.


Een Apple TV met een iPhone en iPad.

Apple TV-apps automatisch installeren

De App Store op de Apple TV is lang niet altijd even handig om nieuwe apps mee op te zoeken, vooral bij het invoeren van tekst. Het is daarom handig dat je Apple TV-apps automatisch kunt installeren als je dezelfde app downloadt op je iPhone of iPad. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is om het automatisch installeren van apps in te schakelen via de instellingen:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app.
  2. Ga naar Apps.
  3. Zorg ervoor dat de instelling Installeer apps automatisch aan staat.

Apps automatisch installeren op Apple TV.

Meer dan dit hoef je niet te doen. Zodra je nu een universele app downloadt en installeert op je iPhone of iPad met hetzelfde Apple ID, wordt hij ook meteen geïnstalleerd op de Apple TV. Ook als je een exclusieve Apple TV-app download vanuit de App Store op je iPhone of iPad, wordt deze automatisch op je Apple TV gezet. De app blijft bovendien beschikbaar op je Apple TV, zelfs als je de iOS-variant van je iPhone of iPad verwijdert.

Je kunt apps ook automatisch installeren op je iPhone of iPad als je deze op een ander apparaat gedownload en geïnstalleerd hebt. Meer over automatische appinstallaties op iOS lees je in onze aparte tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorieën Apple TV, Apps
Onderwerpen downloaden, installatie
Device Apple TV
Software tvOS