apple-tv-nieuwe-remote

Automatisch apps installeren op de Apple TV: zo werkt het

Je kunt Apple TV-apps automatisch laten installeren zodra je de app downloadt en installeert op je iPhone of iPad. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

Vanaf de vierde generatie Apple TV kun je apps installeren vanuit de App Store. Hoewel er apps zijn die exclusief beschikbaar zijn voor de Apple TV, zijn er ook vaak universele apps die beschikbaar zijn op iPhone, iPad en Apple TV. Het is mogelijk om deze universele apps automatisch te installeren op de Apple TV zodra je ze op een ander apparaat installeert, zonder dat je ze handmatig uit de App Store hoeft te vissen.

Apple TV-apps automatisch installeren

Het zoeken naar apps in de App Store op de Apple TV is lang niet altijd even handig. Het is daarom slim om je Apple TV-apps automatisch te laten installeren als je dezelfde app downloadt op je iPhone of iPad. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is om het automatisch installeren van apps in te schakelen via de instellingen:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app.
  2. Ga naar Apps.
  3. Zorg ervoor dat de instelling Installeer apps automatisch aan staat door erop te klikken.

apps-apple-tv-automatisch-installeren

Meer dan dit hoef je niet te doen. Zodra je nu een universele app downloadt en installeert op je iPhone of iPad met hetzelfde Apple ID, wordt hij ook meteen geïnstalleerd op de Apple TV. Ook als je een exclusieve Apple TV-app ‘download’ vanuit de App Store op je iPhone of iPad, wordt deze automatisch op je Apple TV gezet. Door de Apple TV-exclusieve app via de iPhone of iPad te ‘downloaden’, wordt de app als gekocht gekoppeld aan je Apple ID en verschijnt hij automatisch op de Apple TV. Er wordt bij dit soort apps dus geen app op de iPhone of iPad gezet (er is immers geen iPhone- of iPad-versie).

Heb je meerdere Apple TV’s in huis? Lees dan in dit artikel hoe het beginscherm van meerdere Apple TV’s onderling synchroniseert. Ook dat is zonder al te veel moeite in te stellen. Je lees het in het onderstaande artikel.

Bekijk ook

Zo synchroniseer je de beginschermen van meerdere Apple TV's

Heb je meerdere Apple TV's in huis staan? Dan kun je de beginschermen van deze Apple TV's synchroniseren. In deze tip leggen we je uit hoe je dit instelt en wat je zoal nodig hebt. Dit komt ook van pas als je een nieuwe Apple TV gaat instellen.

Je kunt ook apps die je op je iPhone download automatisch laten installeren op bijvoorbeeld je iPad. Meer over automatische appinstallaties op iOS lees je in onze aparte tip die je hieronder vindt.

Bekijk ook

Automatische downloads voor apps, muziek en boeken instellen doe je zo

Met automatische downloads kun je zorgen dat apps, muziek en boeken die je op de iPhone downloadt, ook op je andere apparaten verschijnen (en andersom). Deze tip legt uit hoe je automatische downloads van apps en andere content kunt instellen.