Groep vrienden

iPhone-adresboek overzichtelijker maken met groepen

Met groepen maak je het adresboek overzichtelijker op de iPhone en iPad. In plaats van eindeloos bladeren zie je alle familie, collega's, klanten en voetbalvrienden overzichtelijk bij elkaar.

Groep vrienden

De hoeveelheid contactpersonen op je iPhone kan in de loop van de tijd behoorlijk groot worden. Om de juiste contactpersoon te vinden moet je eindeloos bladeren. Het zou handig zijn om alle personen van hetzelfde bedrijf of mensen in dezelfde groep (bijvoorbeeld familie, collega’s, voetbalclub) bij elkaar te zien. Gelukkig kun je met groepen wat orde scheppen.

Contactgroepen op de iPhone en iPad

groepen-in-iphone-adresboekJe kunt op de iPhone, iPad en iPod touch contactpersonen toewijzen aan groepen. Dit is handig als je mensen die tot dezelfde groep behoren gemakkelijker wilt vinden.

Sommige groepen worden standaard al aangemaakt, zoals de groep Alle Contacten. Andere automatisch gemaakte groepen kunnen Gmail-contacten en Facebook-contacten zijn. Deze groepen worden gemaakt als je Gmail- of Facebook-account instelt in de mailapp van iOS.

Groepen maken in je adresboek

Helaas biedt Apple geen mogelijkheid om rechtstreeks een nieuwe groep aan te maken op de iPhone of iPad. De oplossing is om iCloud te gebruiken. Dit doe je als volgt:

  1. Ga op de desktop of laptop naar icloud.com en log in met je Apple ID.
  2. Klik op de app Contacten.

icloud-apps

  1. Klik op het plusicoontje onderaan de pagina.
  2. Kies Nieuwe groep.

nieuwe-groep-maken-icloud

  1. Voer een naam in voor de nieuwe groep. Klik buiten het vakje om op te slaan.
  2. Voeg nu contacten toe aan de nieuwe groep: Ga naar de lijst Alle Contacten en sleep de mensen die je wilt toevoegen naar de nieuwe groep.
  3. De groepen zullen nu ook op de iPhone verschijnen. Je kunt mensen aan meerdere groepen toewijzen.

Snelle tip 1

Je kunt ook snel een groep van contactpersonen maken door op iCloud.com de contactpersoon naar een lege plek in de linker balk te slepen. Er wordt dan een nieuwe groep aangemaakt, waarbij je een nieuwe naam moet invoeren. Dit is hieronder te zien.

nieuwe-groep-icloud

Snelle tip 2

Je kunt extra snel contacten toevoegen door meerdere contactpersonen tegelijk te selecteren en naar de gewenste groep te slepen. Op een Windows-pc houd je hiervoor de Ctrl-knop ingedrukt, op de Mac de Command-knop. Je kunt nu de complete selectie naar een groep slepen.

Groepen bekijken op iPhone en iPad

groepen-in-adresboek-iphoneOm te kijken of het toevoegen van groepen is gelukt, ga je naar de Contacten-app op de iPhone of iPad. Linksboven vind je de optie Groepen. Dit is het geval als je een internetverbinding hebt en de synchronisatie via iCloud hebt ingeschakeld. Om dit te controleren ga je naar Instellingen > iCloud.

Er gelden dus een aantal beperkingen voor groepen: je kunt ze niet rechtstreeks in het adresboek aanmaken (maar wel via iCloud.com). En je kunt in het adresboek van de iPhone en iPad geen contactpersonen verplaatsen naar een andere groep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorie Synchronisatie
Onderwerpen adresboek, contacten