Muziek van je iPhone of iPad verwijderen

Muzieknummers wissen van de iPhone of iPad is eenvoudig te doen: op het iOS apparaat zelf of via iTunes op de desktop.

Soms ben je de muziek op je iPhone of iPad helemaal zat, en kan je ieder nummer van begin tot eind spellen. Maar hoe verwijder je de muziek van je toestel zonder alles te wissen? Dat lees je deze tip.

Op je iPhone of iPad zelf kun je muziek wissen door op de drie puntjes achter een nummer te tikken. Kies daarna voor de optie Verwijder

Je kunt ook muziek van je iPhone of iPad verwijderen via iTunes. Je moet dan de apparaten op de computer of laptop aansluiten. Daarna kan je in iTunes aangeven dat je bepaalde muziek niet meer wilt synchroniseren. Dit doe je op het tabblad Muziek.

synchroniseer muziek

Als je alle muziek op je iPhone wilt verwijderen, moet je in iTunes kun je op het tabblad muziek ‘synchroniseer muziek’ uitvinken (zie afbeelding hierboven). Op die manier is er na de volgende synchronisatie geen muziek meer op je iPhone aanwezig en zijn alle nummers verwijderd.

Vaak wil je echter maar een paar nummers verwijderen, en de rest behouden. In dat geval moet je ‘Synchroniseer muziek’ aanvinken en ook de optie daaronder: ‘Geselecteerde afspeellijsten…’. Je kunt nu precies aangeven welke muzieknummers je wél op jouw apparaten wilt hebben, zowel hele albums als specifieke nummers van een bepaalde artiest.

Soms heb je de computer waarmee jouw iPhone of iPad is gesynchroniseerd niet meer binnen handbereik. Bijvoorbeeld als je een iPhone cadeau hebt gekregen waar al muziek op stond. Als je in zo’n geval toch muziek wilt wissen kun je terecht bij deze tip: Muziek en applicaties van een kadogekregen iPhone afhalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2016
Categorie Muziek
Onderwerp muziek