Apple-Music-curators

Zo krijg je in Apple Music muziektips van curators

Apple Music heeft ook curators die speciaal voor jou afspeellijsten met bepaalde muziek samenstellen. In deze tip lees je hoe je curators in Apple Music kunt volgen.

Apple-Music-Curator-overzicht
Behalve afspeellijsten, albums en losse nummers, kun je in Apple Music ook muziek ontdekken dankzij zogenaamde curators. Denk daarbij aan Rolling Stone, Pitchfork en andere muziekkenners. Ze houden gebruikers op de hoogte via Apple Music. In deze tip lees je hoe je kunt zoeken naar curators.

Rolling Stone, NME, Pitchfork

Apple Music werkt samen met allerlei curators die speciale afspeellijsten voor je klaarzetten. Websites als Rolling Stone, NME en Pitchfork bijvoorbeeld, maar ook curators rond bepaalde muziekgenres. Je kunt deze curators volgen via Apple Music Connect.

Een grote hoeveelheid curators toevoegen is nogal een gedoe, maar dankzij onderstaande stappen ben je supersnel klaar:

  1. Open iTunes of de Muziek-app.
  2. Tik op Ontdekken in het hoofdmenu.
  3. Selecteer Afspeellijsten en scrol naar onderen.
  4. Boven de lijst met genre’s vind je de optie Curators. Tik op Bekijk alles om de complete lijst te zien. Je kunt ook de zoekfunctie van Apple Music gebruiken om direct een curator op naam te zoeken.
  5. Tik naast de naam op het bolletje met de drie stipjes en kies voor Volg op Connect om deze curator te volgen.

Apple Music curators.

De posts van de curator vind je vervolgens onderaan in het Voor jou-gedeelte van Apple Music. Hier vind je de nieuwe berichten zodra een curator deze gepost heeft. Via het profiel van de curator kun je alle afspeellijsten vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen apple music, connector