mac-app-store

Bekijk onvoltooide downloads in de Mac App Store

Bekijk of er onvoltooide downloads in de Mac App Store staan met deze tip. Soms wordt het downloaden afgebroken als je bijvoorbeeld snel je MacBook dichtklapt.

mac-app-store

Als je een app downloadt in de Mac App Store, wordt deze (na het downloaden en installeren) automatisch aan je programma’s toegevoegd. Maar wat gebeurt er als de download om wat voor reden dan ook wordt onderbroken? Dat lees je in deze tip. We vertellen je ook hoe je controleert of er nog onvoltooide downloads zijn.

Mac App Store: downloadfout opgetreden

Je bent druk bezig met het downloaden van een leuke nieuwe Mac-app maar moet plotseling weg. Je klapt je MacBook dicht en loopt weg en de download wordt gepauzeerd. Als je je MacBook later weer opent is de kans groot dat de App Store de download niet meer automatisch zal hervatten. Geen nood: met onderstaande stappen zie je snel of er nog onvoltooide downloads zijn.

zoek-downloads

Onvoltooide downloads zoeken

Volg onderstaande stappen om te kijken of er onvoltooide downloads in je App Store staan:

  1. Open de Mac App Store en kies Store > Zoek naar onvoltooide downloads.
  2. Log in met je Apple-ID
  3. Vervolgens brengt de App Store je naar een lijst waar de onvoltooide downloads staan. Als je geen onvoltooide downloads hebt, zal de App Store dat aangeven met onderstaande melding

geen-downloads

Wanneer je veel apps downloadt via de Mac App Store is het zeker een aanrader om dit regelmatig even te checken. In sommige gevallen kan dat voor een verrassing zorgen: die leuke app van een paar dagen geleden was je misschien alweer vergeten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2016
Categorie Mac
Onderwerpen downloaden, mac app store