Elago Charging Stand MS3 en MS4

iCulture bekijkt: Elago Charging Stand MS3 en MS4

Elago heeft allerlei handige accessoires voor je iPhone. De nieuwste aanwinsten zijn de Elago Charging Stand MS3 en MS4, die beide met MagSafe werken. Deze bekijken we in deze mini-review.

Elago Charging Stand voor MagSafe

Apple verkoopt de MagSafe Charger, maar die kun je alleen plat op je bureau neerleggen. Elago heeft daarom een paar relatief goedkope houders gemaakt, die het aflezen van het scherm iets makkelijker maken. Ze zijn qua design geïnspireerd is op de iMac-voet en zijn dan ook gemaakt van geborsteld aluminium, afgewerkt met siliconenrubber zodat je iPhone krasvrij eraan kan hangen. Belangrijk om te weten: je krijgt de MagSafe Charger (€45) er niet bijgeleverd, dus die zul je nog los moeten aanschaffen en in de houder moeten plaatsen. Met alleen de stand kun je de iPhone niet opladen en ook niet magnetisch vastplakken. Je zult er dus altijd een (los verkrijgbare) MagSafe Charger in moeten stoppen.

Elago Charging Stands

Tekst, review en foto’s: Gonny van der Zwaag (@gonny). De test is uitgevoerd in mei 2021. Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. Deze Elago-stands zijn voor deze review beschikbaar gesteld door de fabrikant.

Elago Charging Stand voor MagSafe in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Gemaakt van geanodiseerd, geborsteld aluminium
 • Geschikt voor iPhone 12-serie (alle modellen)
 • Verkrijgbaar in zilver, zwart of blauw (Jean Indigo)
 • MagSafe Charger niet meegeleverd
 • Makkelijk je scherm aflezen of een FaceTime-gesprek voeren
 • Kijkhoek niet instelbaar
 • Kabel kan worden weggewerkt aan de achterkant
 • Siliconen details, zodat je geen krassen krijgt
 • Verkrijgbaar voor €25,99 voor MS3 en €25,99 voor MS4

Elago Charging Stands verpakking

Elago MS3 Charging Stand voor iPhone

Verkrijgbaar in zilver en blauw

De MS3 is de meest eenvoudige houder van de twee. Deze bestaat uit een geknikte plaat aluminium, met een opening voor de MagSafe Charger. Uiteraard is dit met siliconenrubber afgewerkt, zodat de MagSafe Charger goed blijft zitten. De kabel kun je naar achteren laten weglopen. Dit is een vrij simpele oplossing, die echter wel goed werkt. Wij hebben de blauwe uitvoering in Jean Indigo getest, die mooi past bij je blauwe iPhone. Maar hij is er ook in zilverkleur.

Elago Charging Stand MS3 (rechts)
De MS3 staat rechts op de foto.

Dit model kost €25,99 en is het meest geschikt als je de houder vaak wilt meenemen, aangezien het net iets compacter is dan het andere model, de MS4.

Bekijken: Elago MS3 Charging Stand: €25,99

Elago MS4 Charging Stand voor iPhone

Verkrijgbaar in zwart, zilver en blauw

Op het eerste gezicht lijken beide houders misschien hetzelfde, maar de Elago MS4 bestaat uit een stuk aluminium dat op twee punten is geknikt. Daardoor lijkt je iPhone te zweven. Op de voet kun je kleine items neerleggen, zoals AirPods, oorbellen of batterijen. De kabel werk je weg door een gaatje in de achterkant. Die is net als de houder voor de MagSafe Charger bekleed met siliconenrubber.

De Elago Charging Stand in zwart is wel wat gevoeliger voor vingervlekken
De Elago Charging Stand MS4 in zwart, links op de foto, is wel wat gevoeliger voor vingervlekken.

Wil je het meest waar voor je geld, dan kun je het beste voor deze houder kiezen. Hij is wat groter, heeft een afvoersysteem voor kabels en geeft een mooi zwevend effect. De prijs is identiek aan de MS3, maar hij is wat moeilijker in een tas op te bergen. De kijkhoek is vrijwel hetzelfde en is niet aanpasbaar. Dat is jammer, want soms wil je de kijkhoek wat aanpassen. Een scharnier zou misschien een oplossing zijn geweest, maar bij andere fabrikanten die dit gedaan hebben ziet dat er niet altijd mooi uit.

Bekijken: Elago MS4 Charging Stand: €25,99

Elago Charging Stand

Omdat het magnetisch is kun je de iPhone zowel staand als liggend op de houder plaatsen, of eigenlijk onder elke gewenste rotatie. De fabrikant meldt dat deze houder ook ideaal is voor FaceTime-gesprekken. Omdat de houder vaak laag op tafel staat komt tijdens een FaceTime-gesprek vooral het plafond en de onderkant van je gezicht in beeld en dat is niet altijd even flatteus. Eventueel zou je de houder op een verhoging kunnen zetten, bijvoorbeeld de meegeleverde verpakking. Maar ja, het idee was dat je bureau wat opgeruimder werd door dit accessoire.

Score

8

Elago Charging Stand MS3 en MS4

Elago Charging Stand MS3 en MS4

€25,99

Voordelen +

 • Kwalitatief goed materiaal
 • Prima design, je kan het scherm goed aflezen
 • Past qua stijl perfect bij je Apple-producten
 • Meerdere kleuren, ook blauw

Nadelen -

 • MagSafe Charger niet meegeleverd
 • Kijkhoek niet instelbaar

Elago Charging Stand MS3 en MS4

Conclusie Elago Charging Stand MS3 en MS4 review

We zijn eigenlijk best tevreden over deze accessoires. Ze zijn relatief betaalbaar, zijn prima qua design en materiaalkeuze en je zult er lang plezier van hebben. Wel is het jammer dat je de kijkhoek niet kunt aanpassen. Een model met verstelbare scharnier zou deze stands nog net iets beter hebben gemaakt, maar dat zou waarschijnlijk ten koste zijn gegaan van het strakke design.

Verder noemen we als nadeel het feit dat er geen MagSafe Charger is meegeleverd, maar eigenlijk is dat ook wel logisch. Die heeft een retailprijs van €45 en zou de houder onnodig duur hebben gemaakt. De meeste mensen die interesse hebben in een MagSafe-houder hebben de lader al.

Kopen:

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe