Xtorm Wireless Fast Charging Pad met iPhone X.

Review: Xtorm Wireless Fast Charging Pad is een kleine draadloze oplader

De iPhone X en iPhone 8 ondersteunen draadloos opladen, maar welke lader moet je nou hebben? De Xtorm Wireless Fast Charging Pad is zo'n geschikte Qi-lader. Hoe handig is deze compacte draadloze oplader?

Nu er steeds meer iPhones zijn die draadloos opladen ondersteunen, wordt ook het aanbod van draadloze opladers steeds groter. Eén van de kleinste in het assortiment is de Xtorm Wireless Charging Pad (ca. 42 euro). Hoe handig is deze goedkopere en kleinere draadloze lader?


Update 15 november: Lees ook onze review van de Mophie Wireless Charging Base, een oplader met een soortgelijk design maar met andere plus- en minpunten.

Xtorm Wireless Fast Charging Pad

Draadloze opladers lijken eigenlijk allemaal op elkaar. Qua design zijn ze nagenoeg hetzelfde, waardoor het verschil vooral in de details en in de specificaties zit. De Xtorm is één van de kleinere en meest compacte draadloze opladers die er verkrijgbaar is. De lader is Qi-gecertificeerd, waardoor hij dus naadloos werkt met je iPhone X en iPhone 8. Deze lader heeft een doorsnede van zo’n negen centimeter en is maar anderhalve centimeter hoog. Doordat de afmetingen zo klein zijn, is de lader uitermate geschikt om op een klein nachtkastje te zetten, terwijl hij ook niet misstaat op je bureau. Door het formaat past hij eigenlijk overal bij, hoe weinig plek je ook hebt.

Xtorm Wireless Fast Charging Pad met iPhone X.

De bovenkant van de lader is voorzien van een rubberen rand, zodat je toestel er niet vanaf glijdt. Je iPhone 8 of iPhone X ligt stevig op zijn plek. Doordat je iPhone rust op de omhoogstaande rubberen ring, ligt hij dus niet plat op een ondergrond. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor krasjes aan de glazen behuizing. Tijdens het opladen van je iPhone brandt er aan de onderkant van de oplader een blauw licht. Hierdoor weet je dat je iPhone goed opgeladen wordt en contact heeft met de lader. Een grappig detail is dat het blauwe licht gaat knipperen als je je iPhone er verkeerd om op legt, dus met het scherm naar beneden.

Overdag merk je van het blauwe licht nagenoeg niets, maar ’s nachts kan het vervelender zijn. Hoewel het licht vrij subtiel lijkt, is het in het donker iets te aanwezig. In de slaapkamer zie je altijd dat er wat blauw licht van de lader komt. Kun je ’s nachts slecht tegen licht en moet het voor jou echt pikdonker zijn om goed te kunnen slapen, dan is deze lader minder geschikt. Je kunt het blauwe licht helaas niet uitschakelen.

Oplaadsnelheid
De Xtorm Wireless Fast Charging Pad dankt zijn naam mede aan de specificaties. De lader kan namelijk opladen met een output van 10W. In eerste instantie ondersteunden de iPhone X en iPhone 8 een snelheid van 5W. Apple zou dit in iOS 11.1 verhoogd hebben naar maximaal 7,5W voor draadloos opladen. Het is echter lastig om te zien of de Xtorm-lader ook daadwerkelijk met die snelheid oplaadt, omdat dit afhankelijk is van de adapter die je gebruikt. In onze test werd een iPhone 8 in anderhalf uur met zo’n twaalf procent bijgeladen (van 48% naar 60%) bij gebruik van de 5W-oplader die Apple bij de iPhone meelevert. Hiermee profiteer je dus niet van de maximale vermogen, dus dan kun je beter de iPad-adapter van 10W of 12W gebruiken. Voor echt snelladen kun je beter een USB-C-kabel en aparte stroomadapter aanschaffen.

In onderstaande grafiek zie je het resultaat van onze doorlopend vergelijkende test van draadloze opladers voor de iPhone.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek Oplaadsnelheid Belkin Boost.

De Xtorm Wireless Fast Charging Pad wordt standaard geleverd met een USB-kabel van anderhalve meter. Je verbindt deze kabel via micro-USB aan de lader, waardoor je hem dus ook makkelijker kunt vervangen door een andere kabel. De lader wordt bovendien niet geleverd met een stekker, waardoor je dus een eigen stekker moet gebruiken. Het voordeel van de USB-kabel is dat je de lader op deze manier ook in de auto kunt verwerken. Doordat de lader vrij compact is, hoef je alleen de kabel weg te werken naar de USB-aansluiting in je auto.

Score

8.6

Xtorm Wireless Fast Charging Pad

Xtorm Wireless Fast Charging Pad

€42,99

Voordelen +

  • Compacte en stijlvolle draadloze oplader
  • Rubberen rand zorgt ervoor dat hij niet krast
  • Standaard micro-USB-kabel die je ook zelf kunt vervangen

Nadelen -

  • Blauw licht kan vervelend zijn in het donker
  • Geen stekker meegeleverd

Conclusie Xtorm Wireless Fast Charging Pad

Als je nog op zoek bent naar een draadloze lader voor je iPhone 8 of iPhone X, dan is deze van Xtorm het overwegen waard. De lader ziet er netjes uit, is behoorlijk compact en laadt je iPhone prima op. Door de rubberen ring aan de bovenkant blijft je iPhone goed liggen, zodat hij niet zomaar van de lader afglijdt. Een nadeel is wel het blauwe licht dat aan de onderkant brandt zodra je je iPhone oplaadt. ’s Nachts kan dit blauwe licht ongewenst zijn, dus wij hadden liever een optie gezien om dit uit te schakelen. Desalniettemin is de Xtorm Wireless Fast Charging Pad een prima draadloze oplader, maar dat komt vooral door het compacte design.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/

Actuele iPhone 8 deals