YouTube-kanaal van de TV-app.

YouTube beperkt iOS 14 picture-in-picture tot Premium-abonnees

Maar er is een workaround
iOS 14 biedt de mogelijkheid om films en videochats als picture-in-picture weergave te bekijken. Maar YouTube heeft het beperkt tot mensen die Premium-abonnee zijn. Ook ontbreekt de beloofde 4K-weergave in tvOS 14.

Geen YouTube picture-in-picture meer

Met picture-in-picture in iOS 14 kun je een video kijken, terwijl je ondertussen iets anders doet. Dat is ideaal voor de saaie momenten in een video, maar voor YouTube-kijkers werkt het niet zoals Apple het heeft bedoeld. Alleen Premium-abonnees kunnen hun YouTube-filmpje als kleiner beeld instellen. Eerder werkte het wel, maar Google heeft het nu uitgeschakeld.


De YouTube-app ondersteunde zelf geen picture-in-picture, maar dankzij een nieuwe functie in iOS 14 kun je vrijwel elke video in een klein venster kijken. Dat werkte ook voor video’s die je via de browser op YouTube.com keek. Nu niet meer: als je de video in picture-in-picture wil bekijken lukt dat één seconde, maar schiet daarna weer terug.

Picture-in-picture werkt wel op de iPad voor YouTube.com en ook voor video’s die embedded zijn op andere websites. Maar op de YouTube-website zelf werkt het niet. Een mogelijke workaround is om de desktopsite op te vragen in Safari. Een andere oplossing is om Premium YouTube-kijker te worden, of om je iPad erbij te pakken.

Ook geen 4K op Apple TV
YouTube blijkt ook nog niet de beloofde 4K-resolutie op de Apple TV aan te bieden. Dit zou gebeuren in tvOS 14 en werd ook ondersteund in de beta’s die deze zomer zijn verschenen. Maar in de officiële release van tvOS 14 lijkt het weer te zijn weggehaald.

Navraag leverde op, dat het er binnenkort nog wel aan komt:

Sorry about the back and forth — jumping in to clarify that Apple TV 4K will support 4K playback soon. Stay tuned for an update here.

Bekijk ook

Zo gebruik je 'Picture in Picture' op de iPhone

Sinds iOS 14 kun je Picture in Picture (beeld-in-beeld) gebruiken op de iPhone. Dat werkt bijvoorbeeld met FaceTime en video's. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.