WhatsApp op een Mac.

WhatsApp op de Mac: zo kun je appen op je Mac

Met WhatsApp op de Mac kun je berichten sturen naar al je vrienden en familieleden, zonder dat je je iPhone erbij hoeft te pakken. In deze tip lees je wat de mogelijkheden zijn voor WhatsApp op de Mac.

WhatsApp op de Mac

Met WhatsApp op je iPhone blijf je altijd en overal in contact met al je vrienden en familieleden. Soms kan het handig zijn om WhatsApp op je Mac te gebruiken, zodat je niet constant op je iPhone berichten hoeft te sturen. In dit artikel bespreken we alle opties: hoe moet je WhatsApp Mac gebruiken, kun je WhatsApp Mac zonder telefoon gebruiken en hoe stel je het in? Je leest hier alles over WhatsApp op de Mac!

Optie 1: WhatsApp Mac downloaden en gebruiken

WhatsApp heeft een officiële Mac-app waarmee je gratis WhatsApp kan gebruiken op je MacBook en iMac of een andere Mac. De app heet WhatsApp Desktop en werkt zowel op Mac als Windows. Je maakt in deze app eenmalig een koppeling met je iPhone, waarna je berichten kan versturen vanachter je computer. Volg deze stappen om WhatsApp Mac te gebruiken:

  1. Download de app via de officiële website of via de Mac App Store (link).
  2. Open WhatsApp op je iPhone en op je Mac. Ga op je iPhone naar Instellingen en tik op WhatsApp Web/Desktop.
  3. Scan de QR-code met je iPhone die op je Mac weergegeven wordt.
  4. Je kan nu WhatsApp gebruiken op je Mac.

Zolang je deze app gebruikt, moet je iPhone een werkende internetverbinding hebben. Je kan WhatsApp op Mac niet zonder telefoon gebruiken. Meer over het gebruik van WhatsApp Desktop lees je in onze gids, waarin we alle mogelijkheden en functies van WhatsApp Desktop bespreken. Zo kan je audioberichten sturen, foto’s delen en WhatsApp antwoorden vanuit het Berichtencentrum.

Optie 2: WhatsApp Web gebruiken
Een andere manier om te kunnen appen vanaf je Mac is door gebruik te maken van WhatsApp Web. Met WhatsApp Web kun je via elke internetbrowser inloggen in jouw WhatsApp-account en berichten sturen. Het voordeel is dat je geen aparte app hoeft te downloaden, maar je moet wel altijd een venster of tabblad open hebben staan om berichten te kunnen ontvangen en versturen. Dit werkt als volgt:

  1. Ga op je Mac naar de website web.whatsapp.com.
  2. Open WhatsApp op je iPhone en ga naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop.
  3. Scan met je iPhone de QR-code die op je Mac in beeld verschijnt.
  4. Je kan nu WhatsApp gebruiken op het web.

Net als bij WhatsApp op de Desktop moet je voor WhatsApp Web je iPhone aan hebben en een actieve internetverbinding hebben. Meer over de WhatsApp Web functies lees je in ons artikel.

Optie 3: Alternatieve WhatsApp-apps voor Mac
Naast de officiële manieren kun je WhatsApp ook gebruiken met allerlei externe apps. Al deze apps hebben één ding met elkaar gemeen: ze maken gebruik van de mogelijkheden van WhatsApp Web, maar dan met her en der wat extra functies, zoals achtergronden en een donkere modus. Er zijn twee apps die eruit springen:

  • Franz voor Mac – Deze Mac-app werkt zowel met WhatsApp als allerlei andere chatdiensten met een webversie, waaronder Facebook Messenger, Skype en Telegram.
  • BetterChat for WhatsApp (€1,99, macOS, 10.11+) - Alternatieve-app met extra opties, zoals een donker thema en snelkoppeling in de menubalk. Lees ook ons eerdere artikel over BetterChat for WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2019
Onderwerp
Categorieën
Apps, Mac