Apple Watch Series 5

Deze vernieuwingen in watchOS 6 vind je alleen op Apple Watch Series 4 en nieuwer

Welke functies werken op mijn Apple Watch?

De Apple Watch krijgt er in watchOS 6 een aantal handige functies bij, maar niet elke functie is beschikbaar op elk model. Welke functies in watchOS 6 werken op alle modellen en welke zijn exclusief voor de Series 4?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In ons overzichtsartikel met watchOS 6 functies vind je meer dan twintig nieuwe functies, waarvan zes grote nieuwe toevoegingen. Helaas kan niet iedereen met een Apple Watch hiervan profiteren. Lees snel verder om te weten welke watchOS 6 functies geschikt zijn voor jouw oudere Apple Watch en welke exclusief voor de Apple Watch Series 4 en Series 5 zijn.

Geschikte modellen voor watchOS 6: welke functies werken op jouw Apple Watch?

Allereerst is het goed om te weten op welke modellen watchOS 6 geïnstalleerd kan worden. Net als bij watchOS 5 geldt het dat je de update kan installeren op alle Apple Watch-modellen vanaf de Apple Watch Series 1. Deze modellen zijn geschikt voor watchOS 6:

Dat betekent dat gebruikers van de eerste generatie Apple Watch net als vorig jaar buiten de boot vallen. Die versie blijft steken op watchOS 4.3.2.

Functies watchOS 6 voor Apple Watch Series 4

Heb je een Apple Watch Series 4? Dan zit je goed, want je profiteert dan van alle nieuwe functies die watchOS 6 te bieden heeft. Sommige functies zijn exclusief voor dit model, zoals een reeks nieuwe wijzerplaten voor watchOS 6. Dit heeft veelal te maken met de betere specificaties en het grotere scherm. Deze functies vind je dus alleen op de Series 4:

watchOS 6 wijzerplaten voor Series 4.

Daarnaast blijven functies die voorheen exclusief waren, zoals de valdetectie en ECG, ook onder watchOS 6 alleen werken op de Apple Watch Series 4. Ook nieuwere modellen zoals de aankomende Apple Watch Series 5 krijgen deze functies.

Functies in watchOS 6 op alle modellen (Apple Watch Series 4 tot en met Series 1)

Bovenstaande functies vind je dus niet op de Apple Watch Series 3 en ouder, maar gelukkig blijven er dan nog genoeg vernieuwingen over die je ook op eerdere modellen kunt gebruiken.

Deze nieuwe functies van watchOS 6 werken ook op de Apple Watch Series 3 en ouder:

watchOS 6 wijzerplaten Cijfers duo en mono.

Zoals je ziet ondersteunen de oudere modellen nagenoeg alle functies, op de nieuwe wijzerplaten en de Geluid-app na. De belangrijkste en kleinere watchOS 6 functies vind je in ons aparte artikel.

Meer over watchOS 6 lees je in ons overzichtsartikel. Vind je het tijd om te upgraden voor deze fijne nieuwe functies? Lees dan ons artikel Apple Watch kopen om een indruk te krijgen van de upgrade-mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.