Siri muziek herkennen door te luisteren.

Siri en Shazam: muzieknummers herkennen en terugzoeken

Dankzij Siri kun je snel muzieknummers herkennen. Siri werkt hiervoor samen met Shazam, maar het is niet nodig om de Shazam-app op je toestel te hebben staan. Hoe werkt dit en waar vind je de herkende muziek terug?

De Shazam-app (link) maakt het mogelijk om muzieknummers razendsnel te herkennen, zodat je dat ene muzieknummer aan je bibliotheek kan toevoegen. Maar wist je dat je ook Siri voor Shazam kan gebruiken?. Hierdoor kun je met behulp van Siri muzieknummers herkennen, zonder dat je de Shazam-app hoeft te openen. In dit artikel leggen we uit hoe Siri met Shazam werkt en waar je de herkende nummers weer terug kunt vinden.

Siri muzieknummers laten herkennen

Je herkent het wellicht wel: je hoort een leuk liedje op de radio, hebt geen idee van wie het is of hoe het heet, maar het nummer is al bijna afgelopen. Het ontgrendelen van je iPhone en het zoeken naar de Shazam-app om het liedje te herkennen kan dan vaak te lang duren. Siri is daarom een alternatieve en snelle manier om muzieknummers te herkennen. Het enige wat je hoeft te doen, is Siri oproepen en vragen hoe het nummer heet door te zeggen: “Hé Siri, Shazam” of als je het extra mooi wilt maken: “Hé Siri, herken dit nummer”.

Vervolgens luistert Siri en vertelt je de naam van het nummer en de artiest, al dan niet gevolgd door een grappige uitspraak. Onderaan het resultaat vind je bovendien een Shazam-icoontje. Tik hierop en het herkende nummer wordt overgeplaatst naar de Shazam-app, zodat je hem daar later terug kunt vinden.

Siri muziek herkennen met Shazam.

Siri voor Shazam werkt op de volgende apparaten:

Door Siri herkende muzieknummers terugvinden

Behalve in de Shazam-app is er ook een andere manier om de door Siri herkende muzieknummers terug te vinden. Hierdoor heb je de Shazam-app in principe niet meer nodig. Je vindt de nummers terug op zowel je iPhone, iPad als Mac.

iPhone en iPad

  1. Open op je iPhone of iPad de iTunes-app.
  2. In het Muziek-tabblad vind je rechtsboven de knop voor het verlanglijstje, te herkennen aan de drie streepjes met drie puntjes.
  3. Je vindt drie knoppen: Verlanglijst, Siri en Previews. Onder het kopje Siri vind je hier alle herkende nummers, mits deze beschikbaar zijn in de iTunes Store.

Siri herkende muziek bekijken.

Mac en pc

Op de Mac en pc vind je de herkende nummers in iTunes en in macOS Catalina in de Muziek-app:

  1. Open de iTunes of de Muziek-app.
  2. Ga naar de iTunes Store.
  3. Klik aan de rechterkant op Mijn verlanglijst.
  4. Rechts vind je vervolgens de lijst van herkende nummers door Siri.

De herkende nummers worden gesynchroniseerd tussen je iPhone, iPad en Mac en pc, mits je ingelogd bent met dezelfde Apple ID.

Gebruik je toch liever een app? Met deze apps voor muziek herkennen weet je altijd wat er gedraaid wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen shazam, Siri