Siri gebruiken voor Shazam muziekherkenning

Siri en Shazam: muzieknummers herkennen en terugzoeken

Hé Siri, welk nummer is dit?
Dankzij Siri kun je snel muzieknummers herkennen. Siri werkt hiervoor samen met Shazam, maar het is niet nodig om de Shazam-app op je toestel te hebben staan. Hoe werkt dit en waar vind je de herkende muziek terug?

Siri en Shazam

De Shazam-app (link) maakt het mogelijk om muzieknummers razendsnel te herkennen, zodat je dat ene muzieknummer aan je bibliotheek kan toevoegen. Maar wist je dat je ook Siri voor Shazam kan gebruiken?. Hierdoor kun je met behulp van Siri muzieknummers herkennen, zonder dat je de Shazam-app hoeft te openen. In dit artikel leggen we uit hoe Siri met Shazam werkt en waar je de herkende nummers weer terug kunt vinden.

Siri muzieknummers laten herkennen via Shazam

Je herkent het wellicht wel: je hoort een leuk liedje op de radio of in een winkel, hebt geen idee van wie het is of hoe het heet, maar het nummer is al bijna afgelopen. Het ontgrendelen van je iPhone en het zoeken naar de Shazam-app om het liedje te herkennen, duurt dan misschien te lang. Siri is daarom een alternatieve en snelle manier om muzieknummers te herkennen. Het enige wat je hoeft te doen, is Siri oproepen en vragen hoe het nummer heet door te zeggen: “Hé Siri, Shazam” of als je het extra mooi wil maken: “Hé Siri, herken dit nummer”.

Vervolgens luistert Siri en vertelt je de naam van het nummer en de artiest, al dan niet gevolgd door een grappige uitspraak. Onderaan het resultaat vind je bovendien een Shazam-icoontje. Tik hierop en het herkende nummer wordt overgeplaatst naar de Shazam-app, zodat je hem daar later terug kunt vinden.

Shazam gebruiken met Siri

Door Siri herkende muzieknummers terugvinden

Behalve in de Shazam-app is er ook een andere manier om de door Siri herkende muzieknummers terug te vinden. Hierdoor heb je de Shazam-app in principe niet meer nodig. Je vindt de nummers terug op zowel je iPhone, iPad als Mac.

iPhone en iPad

Zo ga je te werk op een iPhone of iPad:

  1. Open de iTunes Store-app.
  2. Open het Muziek-tabblad links onderin en tik rechtsboven op de knop met de drie streepjes.
  3. Je vindt drie knoppen: Verlanglijst, Siri en Previews. Onder het kopje Siri vind je hier alle herkende nummers, mits deze beschikbaar zijn in de iTunes Store.

Herkende Shazam nummers terugvinden in de iTunes Store

Mac en pc

Op de Mac en pc vind je de herkende nummers in de Muziek-app (of iTunes voor Windows). Dat gebeurt ook als je Shazam met Siri op bijvoorbeeld je iPhone hebt gebruikt.

  1. Open de Muziek-app of iTunes voor Windows.
  2. Ga naar de iTunes Store. Je vindt deze in de linkerkolom, te herkennen aan de paarse ster.
  3. Klik aan de rechterkant op Mijn verlanglijst.
  4. Rechts vind je vervolgens de lijst van herkende nummers door Siri.

De herkende nummers worden gesynchroniseerd tussen je iPhone, iPad en Mac en pc, mits je ingelogd bent met hetzelfde Apple ID.

Gebruik je toch liever een app om muziek te herkennen? Met deze apps voor muziek herkennen weet je altijd wat er gedraaid wordt.

Bekijk ook

De beste apps voor muziek herkennen op je iPhone en iPad

Wil je muziek herkennen met je iPhone? Dat kan met apps! Wij hebben de beste apps voor het analyseren en herkennen van muzieknummers voor je in een lijst gezet. Zo ontdek je nieuwe nummers tijdens een feestje of het luisteren naar de radio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!