Siri gebruiken met Shazam.

Siri en Shazam: muzieknummers herkennen en terugzoeken

Dankzij Siri op de iPhone en iPad kun je snel muzieknummers herkennen. Siri werkt hiervoor samen met Shazam, maar het is niet nodig om de Shazam-app op je toestel te hebben staan. Hoe werkt dit en waar vind je de herkende nummers terug?

Siri gebruiken met Shazam.
De Shazam-app (link) maakt het mogelijk om muzieknummers razendsnel te herkennen, zodat je dat ene muzieknummer aan je bibliotheek kan toevoegen. Sinds iOS 8 werkt Siri samen met Shazam. Hierdoor kun je met behulp van Siri muzieknummers herkennen, zodat je de Shazam-app niet hoeft te openen. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt en waar je de herkende nummers weer terug kunt vinden.

Siri muzieknummers laten herkennen

Je herkent het wellicht wel: je hoort een leuk liedje op de radio, hebt geen idee van wie het is of hoe het heet, maar is al bijna afgelopen. Het ontgrendelen van je iPhone en het zoeken naar de Shazam-app om het liedje te herkennen kan dan vaak te lang duren. Siri is daarom een alternatieve en snelle manier om muzieknummers te herkennen. Het enige wat je hoeft te doen, is om Siri op te roepen en te vragen hoe een nummer heet.

Vervolgens gaat Siri luisteren en geeft het juiste antwoord, al dan niet gevolgd door een grappige uitspraak. Onderaan het resultaat vind je bovendien een Shazam-icoontje. Tik hierop en het herkende nummer wordt overgeplaatst naar de Shazam-app, zodat je hem daar later terug kunt vinden. Je kunt ook Siri op de Mac gebruiken om muziek te herkennen. Helaas werkt het herkennen van muziek via Siri niet op de Apple Watch

Siri en Shazam werken samen.

Door Siri herkende muzieknummers terugvinden in iTunes

Er is echter nog een plek waar je de door Siri herkende muzieknummers terug kunt vinden. Hierdoor heb je de Shazam-app in principe niet meer nodig. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Open op je iPhone of iPad de iTunes-app.
  2. In het Muziek-tabblad vind je rechtsboven de knop voor het verlanglijstje, te herkennen aan de drie streepjes met drie puntjes.
  3. Je vindt drie knoppen: Verlanglijst, Siri en Previews. Onder het kopje Siri vind je hier alle herkende nummers, mits deze beschikbaar zijn in de iTunes Store.


Gesynchroniseerd tussen iPhone, iPad en Mac
Lijst van door Siri herkende muzieknummers in iTunes op de desktop.De lijsten in de iTunes-app worden gesynchroniseerd tussen je iPhone, iPad en Mac. Zoek je deze zelfde lijst ook op de desktop, dan vind je die met onderstaande stappen:

  1. Open iTunes op de desktop.
  2. Selecteer via de mediakiezer linksboven Muziek.
  3. Kies voor iTunes Store in de menubalk en scroll helemaal naar onderen.
  4. Onder het kopje Beheer vind je de optie Mijn verlanglijst. Klik deze aan.
  5. Aan de rechterkant vind je vervolgens het kopje Siri met daaronder alle herkende muzieknummers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen shazam, siri