Dit is de nieuwe Meridian-wijzerplaat voor Series 4 en nieuwer

Apple toonde bij de aankondiging van de Apple Watch Series 5 ook een nieuwe Meridian-wijzerplaat. Gelukkig voor bezitters van de Apple Watch Series 4 komt deze ook beschikbaar op het model van vorig jaar.

In watchOS 6 vinden we al veel nieuwe wijzerplaten, maar tijdens het september 2019-event onthulde Apple nog een nieuwe wijzerplaat. Deze is toegevoegd in de watchOS 6 GM en komt ook beschikbaar op de Apple Watch Series 4. Dit zijn de mogelijkheden van de nieuwe Meridian wijzerplaat.

Meridian wijzerplaat in watchOS 6

De Meridian wijzerplaat is schermvullend op de twee nieuwste generaties Apple Watch. Je kan kiezen uit zowel een witte als zwarte wijzerplaat. De wijzerplaat is een combinatie tussen de nieuwe California-wijzerplaat in watchOS 6 en de Infograaf-wijzerplaat van vorig jaar. Je kan namelijk vier grote ronde complicaties in een ruitvorm binnenin de wijzerplaat instellen. De analoge wijzerplaat heeft geen cijfers om de tijd aan te, want je ziet alleen streepjes die de hele uren en minuten aanduiden. Het is daarmee een heel klassieke wijzerplaat.

Apple Watch Series 5 met Meridian wijzerplaat in blauw.

De complicaties die je in kan stellen zijn dezelfde als op de Infograaf-wijzerplaten. Apps van derden moeten dus wel aangepast zijn om hun complicaties op deze wijzerplaat te tonen, maar dat is bij veel apps gelukkig al het geval. De wijzerplaat komt beschikbaar in watchOS 6, die vanaf 19 september beschikbaar is. Vanwege het schermvullende formaat vind je de Meridian alleen op de Apple Watch Series 4 en Series 5. Dat betekent ook dat je op de Series 3 en ouder alleen de nieuwe Cijfers-wijzerplaat in watchOS 6 hebt.

De Nike+ versie van de Apple Watch Series 5 krijgt ook een aantal nieuwe wijzerplaten en die vind je dus ook weer op de Series 4 Nike+. Het zijn in totaal drie wijzerplaten, die je hieronder ziet. Bij de gekleurde analoge wijzerplaat past de kleur zich aan aan hoe de wijzers staan.

Apple Watch Series 5 Nike+ wijzerplaten.

watchOS 6 verschijnt op 19 september voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. heb je een Series 2 of Series 1, dan moet je nog iets langer geduld hebben. Voor die modellen verschijnt de update later in het najaar, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe wijzerplaten in watchOS 6

Ook in watchOS 6 komen er weer nieuwe wijzerplaten bij. Sommige bieden extra ruimte voor complicaties, andere zijn alleen op de grotere schermen van de Series 4 te gebruiken. De keuze is in ieder geval groter dan ooit.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.