Apple TV met scherm

Gerucht: ‘Vernieuwde Apple TV 4K op komst’

Apple staat op het punt om een vernieuwde Apple TV 4K uit te brengen. Dat blijkt uit aanwijzingen in de tvOS 13.4 beta. In de gisteren verschenen beta zijn hints gevonden naar een nieuw Apple TV-model. Maar de veranderingen zijn misschien niet zo heel erg groot.

Apple TV 4K wordt vernieuwd

De code van tvOS 13.4 verklapt dat er een nieuwe Apple TV met codenaam T1125 aan zit te komen. De huidige Apple TV 4K heeft codenaam J105a en zijn voorganger heet J42d. De letter T aan het begin van de naam is een aanwijzing dat het om een intern model gaat, waarschijnlijk een prototype dat nog niet helemaal klaar is. Uit tvOS 13.4 blijkt dat het waarschijnlijk gaat om hardware gebaseerd op de 64-bit ARM-architectuur, hetzelfde als in de A12- en A13-chips. De huidige Apple TV draait nog nop een A10 Fusion-chip en is alweer een paar jaar oud.


Verwacht echter geen opmerkelijke technische vernieuwingen, want de maximale resolutie blijft hetzelfde: 4K met HDR. De chip zal echter wel een stuk krachtiger zijn, waardoor de Apple TV geschikter wordt voor bijvoorbeeld games. Apple probeert met Apple Arcade een vastere voet te krijgen in de game-industrie, maar richt zich daarbij tot nu toe vooral op de mobiele versie van de games die je op een iPhone of iPad speelt.

Volgende kijklijst van TV-app in de Top Shelf op de Apple TV.

Bij de introductie van een vernieuwde Apple TV 4K met snellere processor zou Apple meer nadruk kunnen leggen op de grafische prestaties van de Apple TV, waardoor het geschikter is om te gamen. Overigens is de aanschaf van een Apple TV steeds minder belangrijk geworden, omdat de functionaliteit tegenwoordig zit ingebouwd in televisies van Samsung en LG. Wel kun je de Apple TV nog steeds prima gebruiken als woninghub.

Er circuleren al tijden geruchten over een nieuwe Apple TV en er waren verwachtingen dat deze in het najaar van 2019 gepresenteerd zou worden. Dat gebeurde echter niet. Mogelijk heeft Apple het maart 2020-event gekozen voor de aankondiging van de vernieuwde Apple TV. Daarbij zou het gaan om de zesde generatie. Een Apple TV 5 is een van de Apple-producten van 2020 die we verwachten.

Bekijk ook

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2020 uitgebracht

Het einde van 2020 is in zicht en Apple heeft alle producten van dit jaar uitgebracht. In dit artikel vind je het vernieuwde overzicht van Apple-producten die dit jaar verschenen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.