Tado smart radiatorknoppen

Tado geeft bestaande gebruikers gratis toegang tot V3+ app

Thermostaat-fabrikant Tado heeft alle gebruikers nu gratis toegang gegeven tot de V3+ functies. Voorheen moest je €20 betalen om de app met nieuwe interface te kunnen gebruiken.

Tado V3+ gratis voor iedereen

Eind 2018 bracht Tado de nieuwe iPhone-app uit in de App Store. Je kreeg alleen toegang tot V3+ met de nieuwe gebruikersinterface als je een eenmalig bedrag van €20 betaalde via een in-app aankoop. Wie dat niet deed, hield het oude uiterlijk. Tot nu toe, want iedereen kan nu gratis upgraden. De V3+ app is prettiger in gebruik en zal de komende tijd worden uitgebreid met nog meer functies. Mensen die de oude app gebruikten en niet betaalden voor de ‘oude’ functie hoeven dat na de upgrade naar V3+ ook niet te doen. Dit omvat onder andere de Auto Assist-functie die de aansturing volledig automatisch regelt. Hiervoor moet je nog steeds een maandelijks bedrag betalen, maar oudgediende klanten kunnen het gratis blijven gebruiken.


Auto-Assist houdt het volgende in: als je als laatste het huis verlaat zal de verwarming automatisch lager worden ingesteld. Voordat je thuiskomt zal de woning alvast voorverwarmd worden. Ook regelt Auto-Assist de automatisering van de Open Raam Detectie: betaal je niet, dan krijg je alleen een pushbericht bij een openstaand raam en zul je zelf actie moeten ondernemen, terwijl bij betalende gebruikers de verwarming automatisch wordt aangepast. Nieuwe klanten zullen nog steeds voor deze extra’s een bedrag per maand moeten betalen (€2,99), voor mensen van de oude app wordt het gratis.

Tado V3+ thermostaat

De nieuwe interface heeft functieblokken, waarmee je beter overzicht krijgt van de verschillende opties. Je kunt de temperatuur ook voor een bepaalde periode aanpassen. Standaard is dit een uur. Je kunt deze tijdsduur aanpassen of kiezen dat het doorloopt tot het volgende blok in je schema.

Gebruikers krijgen in de V3+ app nog meer functies, zoals de Air Comfort-functie, waarmee je inzicht krijgt in de luchtkwaliteit in de kamer. Op de website van Tado lees je meer over de verschillen.

Lees meer over Tado in ons overzicht, waarin we ook de verschillende producten bespreken.

Bekijk ook

Tado: alles over deze slimme thermostaat en radiatorknoppen

Tado staat als aanbeveling in onze lijst met slimme thermostaten, omdat het de enige is die HomeKit, OpenTherm, modulerende ketels én losse radiatorknoppen ondersteunt. Maar is het iets voor jou? Dat lees je in deze gids over het assortiment van Tado. Je ontdekt hoe het samenwerkt met HomeKit om de temperatuur te regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.