Stocard met Apple Pay.

Stocard krijgt Apple Pay-ondersteuning voor mobiele betalingen

De klantenkaart-app Stocard krijgt ondersteuning voor Apple Pay. De app start vandaag in het Verenigd Koninkrijk met een mobiele betaalmethode en wil dit ook naar andere landen gaan uitbreiden.

Stocard ken je misschien wel als de populaire app voor klantenkaarten. Al in december 2018 waren er plannen van Stocard om in de loop van 2019 mobiele betalingen aan te bieden. Dat heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar vanaf vandaag is Stocard wel begonnen met het aanbieden van een betaaloplossing. Daarbij maken ze ook gebruik van Apple Pay.

Stocard krijgt Apple Pay-ondersteuning

Voor het verwerken van betalingen werkt Stocard samen met Wirecard. Samen bieden ze gebruikers een Mastercard aan. Je ziet dan dus in de Stocard-app niet alleen je klantenkaarten en aanbiedingen van winkels in de buurt, want je kan er dan ook direct mee betalen. Omdat het Mastercard is, wordt de kaart helaas niet overal in Nederland geaccepteerd. Stocard is daarmee een vergelijkbare oplossing als Curve, N26 en Monese.

Stocard Apple Pay op iPhone en Apple Watch.

In Nederland heeft Stocard zo’n 3 miljoen gebruikers. In het Verenigd Koninkrijk is vandaag het startschot gegeven voor betalen via Stocard. De country manager Benelux van Stocard Emile Muijsson zegt dat Nederland ongeveer in het vierde kwartaal van dit jaar aan de beurt is. Op de pagina op de Stocard-website is te lezen dat je de kaart eenvoudig aan Apple Pay kan toevoegen.

Met de betaaloplossing wil Stocard sparen en betalen in één app aanbieden. Op Android kan dat inderdaad, maar omdat banken en financiële instellingen op de iPhone alleen gebruik kunnen maken van Apple Pay, verlopen de mobiele betalingen dus niet direct via de Stocard-app. Wel zie je daar al je transacties terug die je met de Stocard Mastercard gedaan hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2020, 17:39
Bron Bron Emerce
Via Via iPhone-Ticker
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.