Apple Pay meldingen op de iPhone.

Apple Pay meldingen uitschakelen: zo doe je dat

Voor elke betaling met Apple Pay kun je meldingen ontvangen van Apple en van je bank. Vind je deze Apple Pay meldingen vervelend, dan kan je ze ook eenvoudig uitschakelen. In deze tip lees je alles over het in- en uitschakelen van je meldingen van Apple Pay.

Geen Apple Pay meldingen meer

Als je Apple Pay gebruikt, heb je misschien gemerkt dat je meldingen krijgt van elke aankoop in de winkel. Het belangrijkste voordeel van deze melding, is dat je meteen weet of de betaling gelukt is. Maar ook de app van je bank kan meldingen versturen voor elke betaling die je doet. Hierdoor ontvang je dus dubbele meldingen van al je betalingen, wat misschien teveel van het goede is. In deze tip lees je daarom hoe je Apple Pay-meldingen kunt uitschakelen.

Apple Pay meldingen uitschakelen

De meldingen van je Apple Pay-betalingen worden per toestel verstuurd. Dat betekent dat je op je Apple Watch geen melding krijgt als je met je iPhone afrekent en andersom. Dat komt omdat de betalingen uit privacyoverwegingen niet gesynchroniseerd worden. Als je de meldingen van Apple Pay uit wil schakelen, moet je dat daarom per toestel doen. Dit werkt als volgt:

Op iPhone en iPad

  1. Ga naar Instellingen > Wallet en Apple Pay.
  2. Kies de betaalkaart waar je meldingen voor wil uitschakelen.
  3. Zet de schakelaar bij Sta berichtgeving toe uit.

Apple Pay meldingen uitschakelen op de iPhone en Apple Watch.

Op Apple Watch

  1. Open op je iPhone de Watch-app en ga naar Wallet en Apple Pay.
  2. Kies de betaalkaart waar je meldingen voor wil uitschakelen.
  3. Zet de schakelaar bij Sta berichtgeving toe uit.

Op Mac

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Wallet en Apple Pay.
  2. Kies de betaalkaart waar je meldingen voor wil uitschakelen.
  3. Klik op Transacties en zet het vinkje bij Toon transactiemeldingen van… uit.

Apple Pay meldingen op de Mac.

Door de meldingen van Apple Pay uit te schakelen, krijg je dus nog maar één melding van je bankapp (mits je dit ingesteld hebt en dit voor jouw bank beschikbaar is). Welke info je krijgt is afhankelijk van de bank. Bijvoorbeeld bij ING krijg je ook meldingen bij bijschrijvingen en als er incasso’s uitgevoerd worden.

Lees ook onze andere artikelen over Apple Pay:

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay