Pasjes-app Stocard wil mobiele betalingen aanbieden in eerste helft 2019

De klantenpasjes-app Stocard wil in de eerste helft van 2019 de mogelijkheid bieden om ook met de app in winkels te betalen. Je gebruikt de app nu al voor het beheren van je klantenpassen.

Terwijl we in Nederland nog steeds wachten op de komst van Apple Pay, blijft het aantal andere initiatieven voor mobiele betalingen groeien. Zo is Payconiq al in een aantal winkels actief en is er nog de OK-betaaldienst die ook op de iPhone werkt. In de eerste helft van 2019 komt daar dus nog Stocard bij.

Stocard in 2019 met mobiele betalingen

Stocard is een vrij populaire app waarmee je al je klantenpasjes kan verzamelen in één app. Het is daarmee vergelijkbaar met Apple’s eigen Wallet-app, waarin je ook klantenpasjes kan bewaren. Veel Nederlandse winkels werken samen met Stocard, waaronder Albert Heijn, Etos, Kruidvat en HEMA. Dankzij de app hoef je de fysieke pasjes niet meer bij je te hebben.

Het bedrijf meldde eerder al dat ze plannen hadden voor mobiele betalingen, maar nu laat Stocard weten dat dit gepland staat voor de eerste helft van 2019. Hoe het precies gaat werken is nog niet bekend. Veel soortgelijke betaaldiensten die op de iPhone werken maken gebruik van QR-codes, omdat de NFC-chip alleen door Apple voor mobiele betalingen gebruikt kan worden.

Bekijk ook

Apple Wallet: alles over deze handige app voor klantenkaarten, tickets en meer

Apple Wallet is Apple's digitale portemonnee voor klantenkaarten, tickets, kortingsbonnen en andere pasjes. Welke apps zijn er voor Wallet, wat zijn de mogelijkheden en op welke apparaten werkt Wallet? In deze uitleg lees je alles.

Stocard heeft in de Benelux inmiddels twee miljoen actieve gebruikers. Het mogelijk maken van mobiele betalingen klinkt als een logische stap. Voor je klantenkaart heb je de app toch al open, dus met een paar stappen kun je op die manier ook meteen je aankoop afrekenen.

Of Stocard in de eerste helft van 2019 in Nederland nog concurrentie krijgt van Apple zelf, valt nog te bezien. Het is al maandenlang stil rondom de eventuele uitrol van Apple Pay in Nederland. Sinds een maand zijn er wel weer veel supportpagina’s vertaald, maar dat hoeft niet per se een hint naar Apple Pay te zijn. Dat kan namelijk ook te maken hebben met de beschikbaarheid van Apple Pay in België, waar immers ook de Nederlandse vertalingen voor nodig zijn.

Bekijk ook

Heb je een hint naar Apple Pay ontdekt? Het is (helaas) meestal vals alarm

We krijgen van iCulture-lezers regelmatig mailtjes omtrent Apple Pay in Nederland en mogelijke hints dat het er nu écht aan zit te komen. In de meeste gevallen zijn deze 'hints' logisch te verklaren. Heb je ook een Apple Pay hint ontdekt? Check dan eerst dit artikel.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.