Stocard pasjes op de iPhone.

Pasjes-app Stocard wil mobiele betalingen aanbieden in eerste helft 2019

De klantenpasjes-app Stocard wil in de eerste helft van 2019 de mogelijkheid bieden om ook met de app in winkels te betalen. Je gebruikt de app nu al voor het beheren van je klantenpassen.

Terwijl we in Nederland nog steeds wachten op de komst van Apple Pay, blijft het aantal andere initiatieven voor mobiele betalingen groeien. Zo is Payconiq al in een aantal winkels actief en is er nog de OK-betaaldienst die ook op de iPhone werkt. In de eerste helft van 2019 komt daar dus nog Stocard bij.

Stocard in 2019 met mobiele betalingen

Stocard is een vrij populaire app waarmee je al je klantenpasjes kan verzamelen in één app. Het is daarmee vergelijkbaar met Apple’s eigen Wallet-app, waarin je ook klantenpasjes kan bewaren. Veel Nederlandse winkels werken samen met Stocard, waaronder Albert Heijn, Etos, Kruidvat en HEMA. Dankzij de app hoef je de fysieke pasjes niet meer bij je te hebben.

Het bedrijf meldde eerder al dat ze plannen hadden voor mobiele betalingen, maar nu laat Stocard weten dat dit gepland staat voor de eerste helft van 2019. Hoe het precies gaat werken is nog niet bekend. Veel soortgelijke betaaldiensten die op de iPhone werken maken gebruik van QR-codes, omdat de NFC-chip alleen door Apple voor mobiele betalingen gebruikt kan worden.

Stocard heeft in de Benelux inmiddels twee miljoen actieve gebruikers. Het mogelijk maken van mobiele betalingen klinkt als een logische stap. Voor je klantenkaart heb je de app toch al open, dus met een paar stappen kun je op die manier ook meteen je aankoop afrekenen.

Of Stocard in de eerste helft van 2019 in Nederland nog concurrentie krijgt van Apple zelf, valt nog te bezien. Het is al maandenlang stil rondom de eventuele uitrol van Apple Pay in Nederland. Sinds een maand zijn er wel weer veel supportpagina’s vertaald, maar dat hoeft niet per se een hint naar Apple Pay te zijn. Dat kan namelijk ook te maken hebben met de beschikbaarheid van Apple Pay in België, waar immers ook de Nederlandse vertalingen voor nodig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2018, 10:50
Bron Bron Emerce
Categorie Apps
Onderwerpen klanten, mobiel betalen, pasjes
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.