Djay Freemium

Spotify werkt vanaf 1 juli niet meer met dj-apps

Vooral gebruikers van Djay getroffen
Slecht nieuws voor gebruikers van apps zoals Djay. Spotify gaat vanaf 1 juli niet langer dj-apps van derden te ondersteunen. Spotify heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

Spotify stopt met dj-apps

De plannen kwamen aan het licht via ontwikkelaar Algoriddim, van de populaire dj-app Djay. Dat is een tegenvaller voor gebruikers, maar gelukkig werkt de app nog wel met SoundCloud en Tidal. Algoriddim heeft ondertussen tips gegeven voor tools waarmee je je Spotify-afspeellijsten en -tracks kunt overzetten naar de andere diensten. Algoriddim is een voorloper wat streaming betreft: ze hebben al sinds 2014 een officiële samenwerking met Spotify. Later voegden Serato DJ en hardware-makers Pioneer en Denon ook streaming muziekdiensten toe.


De meeste hardware en software voor dj’s werkt overigens met SoundCloud en Tidal. Spotify was altijd al een minder ondersteunde optie. Pacemaker heeft het nog wel, maar Virtual DJ stopte er in 2017 alweer mee. Dit had te maken met nieuwe voorwaarden, waardoor het niet mogelijk was om twee tracks tegelijk te streamen om te cachen. Die voorwaarde geldt nog steeds:

You may not, and you may not permit any device or system used in connection with the Spotify Service to, segue, mix, re-mix, or overlap any Spotify Content with any other audio content (including other Spotify Content).

Djay streaming

Spotify was daardoor sowieso al een slechte keuze. Tot eind juni kun je Algoriddim’s Djay met Spotify gewoon blijven gebruiken, daarna moet je overstappen. De ontwikkelaar belooft alvast toegang tot nieuwe content en functies. Die zullen dan vooral van SoundCloud en Tidal moeten komen, want terwijl deze twee diensten druk bezig zijn om samenwerkingen te smeden, probeert Spotify de deuren zoveel mogelijk te sluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 maart 2020 om 9:48
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.