Spotify logo

Spotify test afspelen van realtime songteksten in app

Spotify heeft bevestigd dat er een test gaande is voor realtime songteksten in de muziek-app. Een dergelijke functie zit al in Apple Music in iOS 13.

Spotify songteksten

Meerdere gebruikers van Spotify wereldwijd hebben al gezien dat er songteksten in hun Spotify-app verschijnen. De teksten verschijnen op het ritme van de muziek, zodat je kunt meezingen. Spotify maakt hiervoor gebruik van de diensten van Musixmatch, zo blijkt uit de screenshots. Het zou gaan om een beperkte test in een aantal regio’s, waaronder Indonesië, Canada en Mexico. De songteksten verschijnen onder de afspeelknoppen, waar je functies als Storyline en Behind the Lyrics vindt. Je kunt de teksten ook fullscreen bekijken.

Meer dan Spotify Behind the Lyrics

Spotify toonde vroeger al songteksten op de desktop, maar haalde het later weer weg. Gebruikers hebben er echter herhaaldelijk om gevraagd. Spotify’s standaard antwoord op verzoeken om songteksten te bekijken, was om de functie Behind the Lyrics te raadplegen, gemaakt door Genius. Die dienst biedt echter geen volledige songteksten, maar alleen stukjes tekst en verhalen. Daar heb je niets aan als je van plan bent om het nummer zelf te gaan zingen.

Spotify songteksten

Spotify’s reactie op de test was zoals gebruikelijk dat ze “altijd nieuwe producten en ervaringen aan het testen zijn, maar op dit moment geen officieel nieuws te melden hebben”. Het kan echter best een reactie zijn op Apple Music’s nieuwe functie met liedteksten. Met 113 miljoen betalende gebruikers is Spotify groter dan Apple’s muziekdienst, die op 60 miljoen zit. Maar er zijn al landen waarin Apple Music de grootste is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2019, 9:05
Bron Bron TechCrunch
Categorie Diensten
Onderwerpen songteksten, spotify
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.